Gość sulej44 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Jak w temacie- opadł mi troche jakiś czas temu fotel i nie dał sie podnieść, a dzis chciałem to naprawić, i opadł do końca. Wiecie co może być tego przyczyną?? chodzi o fotel kierowcy. zdjołem ta osłonke plastikową i widać że ta zębatka przy oparciu jest ułamana- kawałek odpadł, ale da rade kręcić, no i jak kręce to wszystko sie kręci, ale te oparcie nie chce sie podnieść. Czekam na porady, lub jak sie uda to może wizyte kogoś z warszawy- najlepiej bielan Dobra, poszperałem troche i znalazłem cois na ten temat, ale zastanwiam sie gdzie mozna dostać ta "tandetną zębatke" a po drugie jak wyjąć fotel?? <wstyd> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 witam poszukaj czy nie ma tam paska klinowego, który mógł spaść . jeśli sie fotele nie różnią (u mnie są 3 pokrętła) ja mam taki pasek który napędza ruch oparcia od pokrętła. a fotel to 4 sztuki śrubek i wyciągasz przez drzwi kierowcy. pisz dalej co zrobiłeś. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Dobra, poszperałem troche i znalazłem cois na ten temat, ale zastanwiam sie gdzie mozna dostać ta "tandetną zębatke" a po drugie jak wyjąć fotel?? <wstyd> Co do samego polozonego fotela to nie pomoge, ale co do wyjecia fotela, to najwygodniej jest zdjac najpierw oparcie, a pozniej odkrecac dol. Zeby zdjac oparcie musisz porozginac te "druty" z tylu fotela laczoce elementy tapicerki siedziska i oparcia, pozniej podciagnac do gory tapicerke oparcia i odkrecic 4 sroby (klucz 12) mocujace oparcie do prowadnic idacych od siedziska. Na koniec wystarczy odkrecic samo siedzisko od karoserii (4 sroby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 sory że dopiero dziś ale wczorewj miałem do puźna spotkanie klasowe a puźniej byłem nie do końca w stanie pisać;] Co do tego paska o którym pisał kolega wyżej- wszystko jest wporządku, jest na swoim miejscu. wydaje mi sie że to to co wyczyałem w jednym ze znalezionych postów- zębatka mogła sie wytrzeć od tej strony z której przylega do fotela. jutrpo mam wolne więc spróbuje go rozebrac i postaram sie go postawić w normalnej pozycji;] [ Dodano: Pią 19 Paź, 2007 15:33 ] panowie, a ta zębatka to była na coś przyklejona czy jak była przymocowana do opacia- poza tą śróbą?? bo od spodu tej zębatki na tym metalu jest taka ciemna warstwa czegoś- jakby smar lub jakiś klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Błażej Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 a ja mam taki problem że przełamało mi się oparcie co robić? da sie to naprawić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 tak;] Zespawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Trzeba rozebrac tapicerke oparcia, okrecic je, a potem pospawac Niech zgadne - zlamal sie mniej wiecej na wysokosci lopatek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 zawsze sie tam łamią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Błażej Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Niech zgadne - zlamal sie mniej wiecej na wysokosci lopatek ? wróżka :?: a więć musz poszuka jakiegos innego może ktos wie gdzie coś takiego znajde?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 chyba ci sie auto robi gościnne na podgrzybki w lesie co stoja przy trasie :one: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Błażej Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Nie no te podgrzybki to nie dla mnie to była inna przyczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AD2M Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam, widzę, że nie tylko ja mam problem z przełamanym fotelem kierowcy na wysokości łopatek. W ten weekend planuje zając się tym tematem i jak się uda naprawic, to dam znac o efekcie końcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 za 70 zeta masz siedzenie ze szrocicha jak dobrze potargujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AD2M Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jestem już po naprawie fotela, jak się okazało złamał się na wysokości łopatek i trzymał się tylko dzięki gąbce na szczęście wystarczyło tylko pospawac i teraz już fotel jest jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi