Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kto wie,gdzie sie znajduje włacznik regulacji intensywnosci?

jedynka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych klubowiczów...czy ktoś może wie,gdzie w Primerze P11 144 znajduje sie włącznik regulacji intensywności oświetlenia wnętrza kabiny?Podobno jest razem z centralnym zamkiem...ale też nie wiem gdzie go szukać?Niestety nie mam instrukcji do mojej Primerki P11

2000r.1.8 QG próbowałem ściągnąc link do manuala ale nie otworzę tego..Pozdrawiam Jedynka

chodziło mi o oświetlenie kabiny ...a nie o podświetlenie zegarów...nie działa mi ściemnianie i czasowy wyłącznik podświetlenia w podsufitce...który działa na otwarcie drzwi...ale dziękuje koledze za podpowiedz...jedynka

no niestety nie ma...spr. chyba wszystko....i przy wył. drzwiowych....podobno jest razem z centralnym zamkiem...ale nie wiem gdzie są sterowniki do centralnego?...Przestało działać, gdy spróbowałem włozyc diody led w miejsce postojówek przy oswietleniu kabiny...przełożyłem spowrotem,ale nic to nie dało...nie działa na otwieranie drzwi...i po przekręceniu kluczyka :(

Może przy okazji montażu led zamienił kabeki - tam jest sterowanie naprzemiennie masą i + 12V po przełaczeniu przełącznika. Wystarczy odpiąć kabelek z streowania masą i zobaczyć miernikiem,czy znika masa w kilkadziesiąt sekund po zamięciu drzwi, lub włączeniu zapłonu.

Hej ! A co to jest za moduł SCE? gdzie to jest? Hm..ja nic nie przemieniałem poza żaróweczkami w podsufitce na Led postojówki i zpowrotem ale tylko,że przedtem działało ściemnianie i oswietlenie na otwarcie drzwi,a teraz nie.....po wymianie na żarówki z powrotem świecą ale bez sciemniania i czasowego ,na otwarce dzrzwi...:(

• 2 tygodnie później...

Hm....no,ale u mnie działało wszystko przed wymiana żaróweczek postojowych na diody led...a przestało potem...i nie pomogło,gdy na powrót zmieniłem na zaróweczki...które świecą,lecz nie reagują na otwarcie drzwi i zapalenie sam. Już sam nie wiem co z tym fantem...?