jedynka Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Witam szanownych klubowiczów...czy ktoś może wie,gdzie w Primerze P11 144 znajduje sie włącznik regulacji intensywności oświetlenia wnętrza kabiny?Podobno jest razem z centralnym zamkiem...ale też nie wiem gdzie go szukać?Niestety nie mam instrukcji do mojej Primerki P11 2000r.1.8 QG próbowałem ściągnąc link do manuala ale nie otworzę tego..Pozdrawiam Jedynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość knockout1 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 U mnie w P11 po lewej stronie kierownicy, obok regulacji lusterek, jest potencjometr do regulowania intensywności oświetlenia. Niestety nie wiem jak jest w P11.144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynka Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 chodziło mi o oświetlenie kabiny ...a nie o podświetlenie zegarów...nie działa mi ściemnianie i czasowy wyłącznik podświetlenia w podsufitce...który działa na otwarcie drzwi...ale dziękuje koledze za podpowiedz...jedynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 A gdzieś w podsufitce go nie ma. Powinien być przy lampce oświetleniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynka Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 no niestety nie ma...spr. chyba wszystko....i przy wył. drzwiowych....podobno jest razem z centralnym zamkiem...ale nie wiem gdzie są sterowniki do centralnego?...Przestało działać, gdy spróbowałem włozyc diody led w miejsce postojówek przy oswietleniu kabiny...przełożyłem spowrotem,ale nic to nie dało...nie działa na otwieranie drzwi...i po przekręceniu kluczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p_flori Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 włozenie led mogło zjarać moduł SCE jesli zasada podświetlenia jest taka sama jak w N16. Sprawdź bezpiecznki - może tylko je przepaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej330 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Mało prawdopodobne aby zjarało moduł. Prędzej bezpiecznik, ale pisał że oświetlenie działa, tylko brak ściemniania i wyłącznika czasowego. Może przekaźnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Może przy okazji montażu led zamienił kabeki - tam jest sterowanie naprzemiennie masą i + 12V po przełaczeniu przełącznika. Wystarczy odpiąć kabelek z streowania masą i zobaczyć miernikiem,czy znika masa w kilkadziesiąt sekund po zamięciu drzwi, lub włączeniu zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynka Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Hej ! A co to jest za moduł SCE? gdzie to jest? Hm..ja nic nie przemieniałem poza żaróweczkami w podsufitce na Led postojówki i zpowrotem ale tylko,że przedtem działało ściemnianie i oswietlenie na otwarcie drzwi,a teraz nie.....po wymianie na żarówki z powrotem świecą ale bez sciemniania i czasowego ,na otwarce dzrzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chudyy1 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Są modele w których nie ma tej regulacji. Prawdopodobnie masz wersję na rynek japoński. Taką informację dostałem od serwisu nissana na liściastej w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jedynka Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Hm....no,ale u mnie działało wszystko przed wymiana żaróweczek postojowych na diody led...a przestało potem...i nie pomogło,gdy na powrót zmieniłem na zaróweczki...które świecą,lecz nie reagują na otwarcie drzwi i zapalenie sam. Już sam nie wiem co z tym fantem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dewiant23 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 U mnie w P11 ale nie 144 sterownik od centralnego jest przy lewym słupku na dole, może i u ciebie tam siedzi. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi