Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

obroty

Gość szopen29

Rekomendowane odpowiedzi

drodzy koledzy. moze mnie to zbytnio niemartwi ale dziwi co jednak, bo gdy silnik jest cieplutki to dotaje wyszych obrotow po wlaczeni czy swiatel czy nadmuczu powietrza, po wyl wraca do poprzednich. i jedno jeszcze jaki wplyw na ilosc zuzytego paliwa ma sonda lamda? dzieki zgory pozdrawiam. 97r 1.0 16v 128,000km

1. Dziwna sprawa. Stalo sie tak po jakiejs naprawie, czy od tak ?

2. Sonda ma ogromny wplyw na spalanie paliwa. Jej uszkodzeniu przewaznie towarzyszy zawyzone spalanie i odbiegajaca od normy praca silnika. Jesli masz watpliwosci, sonde mozna latwo zmierzyc.

johny_fellow, takie normalne to nie jest, bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego. Kolega pisze o podwyzszonych na stale obrotach...

bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego
Bzdura, widać, że nie masz obrotomierza/nie patrzysz na niego. Obroty są wtedy minimalnie podwyższone i to jest absolutnie normalne i faktycznie niedawno ktoś o to pytał (ale może trudno jest znaleźć...).

A jak sprawdzic ta sonde?
Miernikiem elektrycznym. Poszukaj, a na pewno znajdziesz (gdybym pamiętał dokładnie, to bym napisał).

Domiss, musze sprawdzic jak jest w micruni mojej Pani. Jak na razie opieram sie na obserwacji mojego autka i kilku innych, ktorymi jezdze... Teraz jak mysle, jest to dosyc logiczne - nissan ma jakis uklad, ktory sprawdza obciazenie alternatora i na jego postawie podwyzsza obroty silnika, celem zwiekszenia wydajnosci pradowej. Pomyslowe

Teraz jak mysle, jest to dosyc logiczne - nissan ma jakis uklad, ktory sprawdza obciazenie alternatora i na jego postawie podwyzsza obroty silnika, celem zwiekszenia wydajnosci pradowej.
Dokładnie tak ;).

johny_fellow, takie normalne to nie jest, bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego. Kolega pisze o podwyzszonych na stale obrotach...
widać, że nie masz obrotomierza/nie patrzysz na niego. Obroty są wtedy minimalnie podwyższone i to jest absolutnie normalne

Hmm... chyba jednak miałem rację...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...