Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n15] Czyszczenie regeneracja wtryskiwaczy GA16DE

Gość wieko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

N15, 1.6 przebieg 197kkm , 60kkm na lpg.

od pewnego czasu mam problem z mocą przy jeździe na benzynie. Na początku praktycznie nie dało się normalnie jeździć (szarpanie, mułowatość itp.) - wiadomo... gaz zrobił swoje...

Po przepaleniu dwóch baków benzyny z STP bardzo sie poprawiło, natomiast chyba samo STP nie doprowadzi wtryskiwacza do pełnego oczyszczenia.

Dlatego zastanawiam się nad wymontowaniem i oddaniem wtryskiwaczy do jakiejś firmy zajmującej się tego typu sprawami...

Stąd moje pytanie - czy ktoś z Was bawił się w takie rzeczy? i z jakim rezultatem?

pozdrawiam!

lepiej wsadzić używane sprawne wtryski zabawy w zakłądach co czyszczą nie dają pełnych efektów... Ps. ja u ciebie obstawiał bym pompę paliwa a nie wtryski.

Tomaszek, filtr na pewno nie był wymieniany przez ostatnie 30kkm (trzeba wymienić)... ale coraz bardziej skłaniam się do Twojej sugestii pompy, gdyz ją po prostu słychać... niestety wynik zaniedbań utrzymywania odpowiedniego poziomu paliwa...

na allegro jest np. taka http://www.allegro.pl/item254798439_nissan...pa_paliwa_.html

myslę że cena ok. tyle że jest wyciągnieta z wersji angielskiej, ale to chyba nie ma znacznia....

A czy w ogóle można bezkolizyjnie wyczyścić wtryski? Nie mam na myśli dodatków do paliwa, bo jakoś nie jestem do tego przekonany.

A jakoś inaczej. Gdzie ja taką myjkę znajdę. Ciśnieniową to tak. :D

Witam

O ile sie nie myle, to takich myjek uzywa sie regeneracji kartridzy po tuszach do drukarek.

Tutaj MYJKA ma link do przykladowego egzemplaza. W zadnym przypadku nie sugeruj sie ta aukcja, chcialem pokazac Ci tylko gdzie je mozna znalezsc.

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...
A czy w ogóle można bezkolizyjnie wyczyścić wtryski? Nie mam na myśli dodatków do paliwa, bo jakoś nie jestem do tego przekonany.

Ja tez nie wierzyłem w dodatki do paliwa, ale poczytałem na forum, ze ktoś dodał to do diesla i zmniejszyło mu sie spalanie. Kupiłem, zalałem i o dzwio moja primera P12 2,2 paliła po miescie 9,5 l a teraz pali 8,3. Jednak to coś daje. Odczuwam również lekko zwiekszona moc i jakby polepszona dynamike auta. Jak bedziesz chciał to podam jaki to preparat i jakiej firmy

takie srodki pomagają czasem, tobie pompa lepiej działa bo jatroche smaruje to stp, ale to na krótką metę.