Gość rudy Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam, Oglądałem dziś Almerę z 2002 (1.8 Comfort High) i zastanowiły mnie dwie rzeczy: - podczas jazdy są odczuwalne wyraźne drgania drążka zmiany biegów - czy to normalna sytuacja, czy raczej powód do niepokoju? - na górze silnika są ślady oleju - sprzedawca twierdzi, że to normalne przy silnikach górnozaworowych - czy to prawda? Link do strony samochodu: http://tiny.pl/1svp Pozdrawiam, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 sprzedawca twierdzi, że to normalne przy silnikach górnozaworowych - czy to prawda? Widać zna się gość. Normalne jest to, że duża część 1.8 łyka olej. Obejrzyj miarkę oleju. Jak będzie na niej wyraźna warstwa nagaru olejowego, to znaczy, że trafiłeś na taki egzemplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michel Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 drganie drążka jest chyba normalne, u mnie też tak jest, też się na pocątku zastanawiałem czy to nie dziwny objaw, ale forumowicze mnie uspokoili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 U mnie to samo, też lekkie drganie drążka i kierownicy na wolnych obrotach. Wiadomo strach ma wielkie oczy-luzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.