Gość maacieq Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Słuchajcie użyłem szukajki aczkolwiek mój problem jest bardziej specyficzny niż podobne tematy. Przy bardzo bardzo (!) gwałtownym ruszaniu po wrzuceniu 2ki dopiero od 5000obr wzwyż, zamiast zamielić kołami słyszę głuche stuki tylko nie wiem czy z pod spodu auta (raczej z prawego koła?? chociaż prawa półoś może przenosić stuki ze skrzyni...) I nie wiem czy to coś z zawiechą czy skrzynia (pada synchronizator?) jeśli tak to czy objawy powinny się nasilać z czasem? Czy można temu jakoś zapobiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Jesteś pewien, że to skrzynia, czy najzwyczajniej w świecie to nie są amorki, które nie sa w stanie utrzymać koła i koło podskakuje wywołując stuki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 jeśli chodzi o podskakiwanie kół to jestem pewien że nie, w takiej sytuacji słychać głośny "łomot" na przemian z tarciem opon o asfalt, a tu cichutką serię stuków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 A przeguby Ci się nie kończą? Wiesz, skręt w prawo i w lewo na maksymalnie skręconych kołach i ostro dać w palnik (tylko nie strzał ze sprzęgła, broń boże, chyba że nie lubisz swojego samochodu) Jeśli to nie to, to poczekaj na inne propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 przeguby to nie są,w szytko jest na prostych kołach, na skręconych nie ma stuków no ale wiadomo wtedy do 5k nie kręcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 a może poduszki pod silnikiem i skrzynią?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 jak to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ja dowiedziałem się o mojej, że jest do wymiany jak ją mechanik ściągnął przy wymianie rozrządu - chodzi o poduszkę silnika - jak to sprawdzić??? Hm - najlepiej w warsztacie niech sprawdzą albo w stacji diagnostycznej - oni wiedzą za co ruszyć czy chwycić żeby sprawdzić. Można wymienić sam wkład poduszki www.tedgum.pl [ Dodano: Wto 23 Paź, 2007 15:14 ] maacieq, Acha - poszukaj na forum o wymianie poduszek - może ktoś opisał jakie ma objawy - może też masz jakieś inne ale nie zwracałeś nie nie uwagi oprócz tych, które podałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.