Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Podświetlanie różnych elementów tablicy rozdzielczej

Gość lukasz_k
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

uporałem a przynajmniej w większości z dużymi problemami w mojej Almerze, i przyszedł czas na sprawy wizualne,

nie działa u mnie bardzo dużo podświetleń w kabinie a konkretnie:

- całkowicie zaciemniona jest część do sterowania ogrzewaniem

- brak oświetlenia przycisku świateł awaryjnych

- oświetlenie zapalniczki

- oświetlenie sterowania el. lusterek

- podświetlenie części obrotomierza

- kontrolka rezerwy paliwa

- kontrolka braku płynu do spryskiwaczy

i ciekawostka

czasami nie zawsze gaśnie podświetlenie całej prawej części zegarów,

widać wtedy tylko oświetlenie zegara prędkości,

podobnie jest z rezerwą paliwa, raz się zaświeci a raz nie jak się kończy paliwo, (raz przez to ledwo dojechałem na stacje bo myślałem że jeszcze mogę jechać)

możecie coś zasugerować??

jutro chcę kupić próbnik do sprawdzania prądu i pobawię się w detektywa co tu śmierdzi

Zaopatrz sie w zaroweczki bo to przypadlosc czesta ze zarowki padaja.

Sa rozne rodzaje w roznych miejscach, dlatego dobierz sie do nich i dokup identyczne.

Tematow bylo sporo o podswietleniu, wiec poszukaj.

Co do probowki 12V to najlepsze narzedzie przy tropieniu takich spraw.

W zegarach jesli nie dzialaja Ci kontrolki tez sprawdz na start same zarowki, bo jak to nie one, to trzeba ostro zabrac sie za probowke i szukaj co jest a czego nie ma.

Bezpiecznika jako takiego od zegarow nie ma jak pamietam, ale nie zaszkodzi posprawdzac je.

Już się martwiłem że mam coś nie tak z samochodem. A propo oświetlenia- miałem od kolegi kupić sunny 95`. Tylko dziwiło mnie że nie ma podświetlanych części przycisków na konsoli środkowej. Co się okazało? Samochód byl topielcem. Pewnie po prostu mechanikowi nie chciało sie robić samochodu aż tak dokładnie.

Hehe, 7 lat temu kupilismy punto które jak sie wydawało było w idealnym stanie. Teraz robilismy mu małe lakierowanko i ochrone antykorozyjna. Okazalo się że samochód był strasznie bity i miał dachowanie :P Po naprawie chodzi jakos tak... sztywno :P

A co Ci sie jeszcze dzieje w nissanie?

blufut,

znam wiele takich historii nawet z autami salonowymi.

ogólnie to dolega autu syndrom ciężkiej nogi przez 150kkm u poprzedniego właściciela

sprzęgło już wymieniłem, łożyska na skrzyni biegów też, a mimo to nadal jest jeszcze coś nie tak, żeby tego wątku nie zaśmiecać, zerknij tutaj:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=#415968