Gość bartek__dg Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 WITAM.Mam problem z moja micra na gazie wszystko ok ale kiedy wrzuce benzyne to z tlumnika kapie woda i na niskich obrotach gasnie na zimnym silniku bo jak sie rozgrzeje to juz nie gasnie ale woda dalej kapie co z nia ? ? ? Prosze o pomoc z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość caMaro Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 To powiedz jaką benzynę tankujesz? Ja miałem ostatnio takie same problemy, byłem z tym u mechanika. Rozkręcił (częściowo) gaźnik, sprawdzaliśmy co się da. No i na końcu wyszło na to, że problem tkwił w badziewnej benzynie!!! Była poprostu niekiepsko rozrabiana z wodą :zly2: Gdy wypaliłem tamten shit, zatankowałem na normalnej stacji (wcześniej tankowałem w hurtowni, gdzie paliwo było o parę groszy tańsze niż na pozostałych stacjach) i auto wróciło do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Co do kapania wody to chyba nic strasznego. Mi kapało w Micrze w Setce też kapie i nie przejmuję się tym. To jest wręcz normalne zjawisko a w szczególności jak sporo jeździ się po mieście. A co do gasnięcia na benzynie to może być wina gazowników. Często przytykają dolot powietrza i wtedy się silnik na benzynie dławi. A z moderatorskiego obowiązku przypomnę o "TAGu" :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 w kazdym samochodzie z katem leci woda z tłumika ja mam tak samo i myslalem ze mi poszla uszcvzelak pod glowica oswiecil mnie mmuj znajomy, najlepsze rozwiazanie to wytluc katalizator meslem. i bedzie lepiej :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek__dg Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Wielkie dzieki za pomoc :one: to juz sie nie martwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Jesli robisz krotkie odcinki, wilgoc odklada sie w ukladzie wydechowym - norma. Przy instalacji gazowej wody w LPG jest jeszcze wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 wybicie kata w tym przypadku na niewiele się zda- u mnie dalej kapie z "kupra" , na LPG to zupełna normalka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 wybicie kata w tym przypadku na niewiele się zda- u mnie dalej kapie z "kupra" Dokładnie. W Setce już nie mam kata i dalej sobie kapie. Jak przejadę powiedzmy 50km to wydech się rozgrzeje i jest suchutko ale na któtkich odcinkach zawsze coś pokapie. No i jak już wyżej koledzy napisali przy spalaniu LPG wydziela się więcej pary wodnej niż w wypadku benzyny i to też ma duży wpływ na ilość wody w wydechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek__dg Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 dzieki za pomoc :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.