Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Dziwna sprawa z tłumnika kapie woda

Gość bartek__dg

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM.Mam problem z moja micra na gazie wszystko ok ale kiedy wrzuce benzyne to z tlumnika kapie woda i na niskich obrotach gasnie na zimnym silniku bo jak sie rozgrzeje to juz nie gasnie ale woda dalej kapie co z nia ? ? ? Prosze o pomoc :) z gory dziekuje

To powiedz jaką benzynę tankujesz? Ja miałem ostatnio takie same problemy, byłem z tym u mechanika. Rozkręcił (częściowo) gaźnik, sprawdzaliśmy co się da. No i na końcu wyszło na to, że problem tkwił w badziewnej benzynie!!! Była poprostu niekiepsko rozrabiana z wodą :zly2:

Gdy wypaliłem tamten shit, zatankowałem na normalnej stacji (wcześniej tankowałem w hurtowni, gdzie paliwo było o parę groszy tańsze niż na pozostałych stacjach) i auto wróciło do normy :D

Co do kapania wody to chyba nic strasznego. Mi kapało w Micrze w Setce też kapie i nie przejmuję się tym.

To jest wręcz normalne zjawisko a w szczególności jak sporo jeździ się po mieście.

A co do gasnięcia na benzynie to może być wina gazowników. Często przytykają dolot powietrza i wtedy się silnik na benzynie dławi.

A z moderatorskiego obowiązku przypomnę o "TAGu" :!:

w kazdym samochodzie z katem leci woda z tłumika ja mam tak samo i myslalem ze mi poszla uszcvzelak pod glowica oswiecil mnie mmuj znajomy, najlepsze rozwiazanie to wytluc katalizator meslem. i bedzie lepiej :one:

wybicie kata w tym przypadku na niewiele się zda- u mnie dalej kapie z "kupra"

Dokładnie. W Setce już nie mam kata i dalej sobie kapie.

Jak przejadę powiedzmy 50km to wydech się rozgrzeje i jest suchutko ale na któtkich odcinkach zawsze coś pokapie.

No i jak już wyżej koledzy napisali przy spalaniu LPG wydziela się więcej pary wodnej niż w wypadku benzyny i to też ma duży wpływ na ilość wody w wydechu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...