Gość orange Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Witam Mam problem z żarówkami, ciągle przepala mi się lewa żarówka H7, byłem wczesniej w serwisie i sprawdzal mi napiecie na kostce i powiedzial że jest prawidłowe, nie mineło miesiac i znów sie przepaliła i tylko ta lewa sie przepala. Ma ktos podobny problem lub może wie jaka jest przyczyna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benitez Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Jedz to pierwszego lepszego elektryka i niech założy Ci przekaźnik odciążający na światła i problem z przepalającymi żarówkami zniknie na wieki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 A mogłbys opisac dokładniej o co chodzi z tym przekaznikiem.Byłbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Też jestem ciekaw co oznacza przekaźnik odciążający :?: Jeśli możesz opisz jak go podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benitez Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Pelna nazwa, to przekaźnik odciążający styki. Postaram sie zrobić zdjęcie i wkleić tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr676 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Benitez, Mam nadzieję,że użyłeś ''skrótu myślowego'',gdyż przekaźniki stosuje się po to,by odciążyć główny włącznik przed wypalaniem w nim styków. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 by odciążyć główny włącznik przed wypalaniem w nim styków.Też mi się tak wydawało, ale przecież post dotyczy "palących" się żarówek.Myślałem, że ten przekaźnik chroni przed przepięciami, lub w inny sposób zabezpiecza żarówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benitez Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Skrót, nie skrót,chodzi o to, że żarówki są w kostkach, jak i cała instalacja świateł. I to właśnie tam tkwi problem przepalających się żarówek. Sam to przerabiałem w brata w xarze picasso, jak wywalała się dmuchawa nawiewu co jakiś czas oraz światła. Do dmuchawy trzeba było co jakiś czas nową wiązkę kupować z kostką. W ASO zasugerwoali, żeby na ten obwód założy ww przekaźnik oraz na obwód świateł. Co niniejszym uczynił znajomy elektryk i problem jak ręką odjął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw27 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Jestem zdumiony małą żywotnością żarówek i kłopotliwością wymiany ale to niestety fakty które w ciągu 15 tys km spotkały mię dwakroć. Pozdrawiam Wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.