Gość tonek Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Spróbujcie odpiąć wtyczkę i wtedy powinno wszystko być ok coś więcej o tej wtyczce?? w sensie: gdzie jest przynajmniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Spróbujcie odpiąć wtyczkę i wtedy powinno wszystko być ok coś więcej o tej wtyczce?? w sensie: gdzie jest przynajmniej.... Niesprawny TPS to specyficzny przypadek i raczej większość nie mam z nim problemu (jeszcze ), w każdym razie razie mój reaguje bardzo ładnie, liniowo w takt uchyłu pedału gazu, a zmulenie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Czyszczenie przepustnicy powinno znacznie poprawić przebieg wykresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 reaktywuję temat... Ostatnio wymieniłem napinacz i górny łańcuch rozrządu i w moim odczuciu "dziura" zniknęła. Zapłon obecnie mam ustawiony na 12st przed GMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Endorphine Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Mam dokladnie ten sam problem. na kazdym biegu miedzy 3.5k a 4.5k auto zamula. po przekroczeniu 4,5k no i ja tak samo, bylem pod komputerem i wychodzi mi ze ok 3k rpm przelacza mi sie na uboga mieszanke za sekunde na bogata i tak w kolko jak mu wciskam pedal jak by oszalal, muli go tak czasem az do 5k rpm a jak jade sobie spokojnie na 3k rpm na 5tce to caly czas jest bogato ;O ? wymienilem filtry przewody , kopulke wyczyscilem, sonde tez sprawdzalem , wydajnosc pompy paliwa tez, mieszanke powietrza rowniez dostaje dobra z tego co komputer pokazuje, przepustnica wyczyszczona no i skonczyly mi sie pomysly co dalej robic, szcerze mowiac to wykancza mnie ta "dziura" a ja nie wiem jak temu zaradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Mam dokladnie ten sam problem. na kazdym biegu miedzy 3.5k a 4.5k auto zamula. po przekroczeniu 4,5k no i ja tak samo, bylem pod komputerem i wychodzi mi ze ok 3k rpm przelacza mi sie na uboga mieszanke za sekunde na bogata i tak w kolko jak mu wciskam pedal jak by oszalal, muli go tak czasem az do 5k rpm a jak jade sobie spokojnie na 3k rpm na 5tce to caly czas jest bogato ;O ? wymienilem filtry przewody , kopulke wyczyscilem, sonde tez sprawdzalem , wydajnosc pompy paliwa tez, mieszanke powietrza rowniez dostaje dobra z tego co komputer pokazuje, przepustnica wyczyszczona no i skonczyly mi sie pomysly co dalej robic, szcerze mowiac to wykancza mnie ta "dziura" a ja nie wiem jak temu zaradzic -regulator ciśnienia paliwa -EGR Masz jakiegoś "loga" (np z Nissan DataScana)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żyraf Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Witam Jestem nowy, dopiero co się wpisałem. Miałem ten sam problem i udało mi się go załatwić. Oczywiście zanim to zrobiłem przeszedłem kilka wymian różnego rodzaju filtrów, kilka podłączeń do komputera. W moim przypadku, nie gwarantuję ze winnych też, był to czujnik przepływu powietrza-taka puszka co w zamienniku Bosha kosztuje około 240zł. Od tego czasu samochód hula jak nowy. Pzdr G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Endorphine Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 no własnie zapomnialem o przeplywomierzu, wyciagnalem go i druciki mialy dosc spory nagar wiec popsikalem zmywaczem universalnym i wkreca sie teraz idealnie nie wiem tylko jak z tym przelaczaniem mieszanek ale jutro wybieram sie na komputer i zobaczymy co bedize. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi