Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] dziura w mocy ok 2000rpm

Gość miszcz69
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbujcie odpiąć wtyczkę i wtedy powinno wszystko być ok

coś więcej o tej wtyczce?? w sensie: gdzie jest przynajmniej.... :)

Niesprawny TPS to specyficzny przypadek i raczej większość nie mam z nim problemu (jeszcze ;) ), w każdym razie razie mój reaguje bardzo ładnie, liniowo w takt uchyłu pedału gazu, a zmulenie jest ...

• 2 miesiące temu...

reaktywuję temat...

Ostatnio wymieniłem napinacz i górny łańcuch rozrządu i w moim odczuciu "dziura" zniknęła. Zapłon obecnie mam ustawiony na 12st przed GMP.

• 5 tygodni później...
Gość Endorphine
Mam dokladnie ten sam problem. na kazdym biegu miedzy 3.5k a 4.5k auto zamula. po przekroczeniu 4,5k

no i ja tak samo, bylem pod komputerem i wychodzi mi ze ok 3k rpm przelacza mi sie na uboga mieszanke za sekunde na bogata i tak w kolko jak mu wciskam pedal jak by oszalal, muli go tak czasem az do 5k rpm a jak jade sobie spokojnie na 3k rpm na 5tce to caly czas jest bogato ;O ? wymienilem filtry przewody , kopulke wyczyscilem, sonde tez sprawdzalem , wydajnosc pompy paliwa tez, mieszanke powietrza rowniez dostaje dobra z tego co komputer pokazuje, przepustnica wyczyszczona no i skonczyly mi sie pomysly co dalej robic, szcerze mowiac to wykancza mnie ta "dziura" a ja nie wiem jak temu zaradzic :(

Mam dokladnie ten sam problem. na kazdym biegu miedzy 3.5k a 4.5k auto zamula. po przekroczeniu 4,5k

no i ja tak samo, bylem pod komputerem i wychodzi mi ze ok 3k rpm przelacza mi sie na uboga mieszanke za sekunde na bogata i tak w kolko jak mu wciskam pedal jak by oszalal, muli go tak czasem az do 5k rpm a jak jade sobie spokojnie na 3k rpm na 5tce to caly czas jest bogato ;O ? wymienilem filtry przewody , kopulke wyczyscilem, sonde tez sprawdzalem , wydajnosc pompy paliwa tez, mieszanke powietrza rowniez dostaje dobra z tego co komputer pokazuje, przepustnica wyczyszczona no i skonczyly mi sie pomysly co dalej robic, szcerze mowiac to wykancza mnie ta "dziura" a ja nie wiem jak temu zaradzic :(

-regulator ciśnienia paliwa

-EGR

Masz jakiegoś "loga" (np z Nissan DataScana)?

Witam

Jestem nowy, dopiero co się wpisałem.

Miałem ten sam problem i udało mi się go załatwić.

Oczywiście zanim to zrobiłem przeszedłem kilka wymian różnego rodzaju filtrów, kilka podłączeń do komputera.

W moim przypadku, nie gwarantuję ze winnych też, był to czujnik przepływu powietrza-taka puszka co w zamienniku Bosha kosztuje około 240zł.

Od tego czasu samochód hula jak nowy.

Pzdr

G

Gość Endorphine

no własnie zapomnialem o przeplywomierzu, wyciagnalem go i druciki mialy dosc spory nagar wiec popsikalem zmywaczem universalnym i wkreca sie teraz idealnie :) nie wiem tylko jak z tym przelaczaniem mieszanek ale jutro wybieram sie na komputer i zobaczymy co bedize.