Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Diody na komputerze pod fotelem pasażera

Gość Doctor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, bo nigdzie nie znalazłem kodów wyświetlanych przez ten komputer :)

Są tam dwie diody czerwona i zielona plus pokręciałko uruchamiające jakiś tryb diagnostyczny.

Mam problem bo autko od paru dni pali mi 17 litrów :/ .

Jest to nissan sunny 1,6 12v na jednopunkcie z 1990 roku a komputerek miga dwiema diodami na raz, w dziale zrób to sam nic nie znalazłem:).

- długie mignięcie

. krótkie mignięcie

Kod wymigiwany przez komputer: (- -- ... .... .....)

Z góry dzięki za pomoc :)

N13 wersja fińska :) podgrzewane fotele, wycieraczki na swiatłąch i automatyczny włącznik świateł mijania, od zwykłej podobno tylko tym się różni że miał to na standardzie :) ale nie jestem pewnien do końca bo nigdzie nie znalazłem opisu tego komputera no i brak kontrolki check engine.

[ Dodano: Nie 28 Paź, 2007 12:32 ]

Ok sprawa wygląda tak: ten kod to nie kod tylko tryb wyboru funkcji komputera, tyle się dowiedziałem :)

Będę informował na bierząco jak coś na ten temat znajdę, może się komuś przyda :).

Co dalej? niewiem.

[ Dodano: Nie 28 Paź, 2007 16:38 ]

Po wykonaniu paru telefonów włączyłem tryb błędów i wyświetlił 55 nie wiem co to może ktoś wie?

Tryb serwisowy włącza się w ten sposób: przekręca się śrubkę w kompie na trym check i czeka się aż obie diony naraz migną 3 razy potem śróbkę przekręca cię na tryb normal i wtedy diody na przemiennie migają u mnie 5 razy czerwona a po niej 5 razy zielona :(

odbiegając troszkę od tematu. Jest coś takiego w N14?
Chodzi Ci o ten komputerek co ma Doctor, w aucie pod siedzeniem? To N14 nie mają przynajmniej ja w swoim aucie nie zauważyłem. A żeby sprawdzić czy masz w komputerze błędy to tak jak napisał Doctor,
Z tego co czytałem na forum w n14 zwiera się dwa styki w kostce koło bezpieczników i check engine miga, wyświetlając właśnie te kody :)
W dziale zrób to sam na głównej stronie NKP znajdziesz instrukcję krok po kroku jak odczytać te błędy

Kurcze teraz to zgłupiałem:). W serwisówce co mi znajomy podsunął brak błędów to 44 i jest to największa cyferka liczba, tu 55 nagle :).

spalanie dalej ogromne więc nie jest wszystko ok. przewody paliwowe i bak sprawdzone, żadnych wycieków nawet wymieniłem przy okazji jak już wszystko było na wierzchu, widać było na nich już postęp czasu :). Trudno będę musiał podjechać do serwisu jednak tylko szkoda kasiory bo zawsze samemu udawało mi się zrobić z autem :)

No niestety nie obejdzie się bez warsztatu i tak sprzęgło zaczyna padać to przy okazji zrobi się resztę :)

[ Dodano: Wto 06 Lis, 2007 22:59 ]

Smieszna żecz, wymieniłem świece i wszystko wróciło do normy pali teraz 7,5 na mieście jak jadę spokojnie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...