Gość neverland Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Witam wszystkich Posiadam Nissana Micre k10 i mam problem, nie dziala mi sprywskiwacz tylnej szyby, zastanawiam sie czy ma gdzies odzielny zbiorniczek z plynem czy jest uszkodzone. i jeszcze jedna sprawa nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby nie swieci sie kontrolka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Na 99% winny braku plynu w spryskiwaczu tylnej szyby bedzie zaworek zwrotny, ale niestety nie wiem gdzie on znajduje sie w K10. Z ogrzewaniem - sprawdz czy nie wyskoczyl kabel dochodzacy do szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 witaj na forum pod maską przy silniku masz 1 zbiornik na płyn do spryskiwaczy a w nim zabudowane są 2 silniczki osobno na przód i na tył sprawdź czy oba silniczki działają, czy nie jest uszkodzony wężyk co idzie do tylnej klapy, bezpieczniki, włączniki itp. przeszukaj forum bo było poruszane kilka razy co do ogrzewania szyby tylnej też zacznij od bezpieczników, włącznika itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby nie swieci sie kontrolka.Tzn. stwierdziłeś to po tym, że nie świeci się kontrolka, czy że przy okazji również nie grzeje? Po pierwsze wymień żarówkę, kotrolka zacznie działać... a ogrzewanie działa niezależnie od tej kontrolki... tzn. w tym sensie, że zależność polega tylko na tym, że kontrolka zapala się po włączeniu przycisku i ogrzewanie włącza się tym samym przyciskiem (jeden przycisk włącza na raz kontrolkę i ogrzewanie, obwody są (prawie - masa albo + może być wspólna/y) niezależne). [ Dodano: Sob 27 Paź, 2007 20:32 ] nie dziala mi sprywskiwacz tylnej szybyJak spryskujesz przednią, to słychać taki bzyczek - to silnik spryskiwacza - czy przy spryskiwaniu tylnej szyby też to słychać? Jak nie - padł drugi silniczek lub jego obwód. Jak tak - zatkany przewód/dysza tylnego spryskiwacza albo ewentualnie jakiś zaworek zwrotny padł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neverland Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 dzieki wszystkim dzisiaj bede sprawdzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr36 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Sprawdz bespieczniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.