Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Micra i "luzy" na kołach z tyłu...

Gość ukaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec tak ja w temacie mam niemily problem z moja Micra a mianowicie jak autko stoi na 4 kolach to z tylu gdy ruszam kolami czuc jakby na nich luz... ale gdy juz podniose na lewarku chocby jedno kolo tylne nie czuc juz zadnego "luzu"... Co do lozysk to sa ok - ale zauwazylem ze jak mocno je dociagne to "luz" prawie znika ale za to kolo prawie sie nie kreci - wiadomo - rozwiazanie nieakceptowalne... Tez jak zaciagne mocno reczny to juz tez nic nie czuc... najprawdopodobniej jak sie dowiedzialem to moze byc problem z belka z tylu, z jakimis lozyskami na belce czy jakos tak... jeszcze nie bylem z autkiem na kanale... dopiero jutro jade ale poki co czekam na Wasze opinie... pzdr!!!

w k10 niema żadnych łożysk w tylniej belce :P ktoś musiał pomylić micrusa z peugotem :P

masz poprostu rozwalone łośyska w tylnych kołoach lub piaste bardzo wyrobioną :zly:

jak zaciągasz reczny to szczęki blokują koło na sztywno z całą osią i dlatego luz ginie

Aha a jesli lozyska sa ok to co w tej chwili robic???

[ Dodano: Nie 28 Paź, 2007 11:04 ]

No ale jak podniose kolo na lewarku to czy wtedy tez nie powinien byc luz na kole jesli lozysko/piasta bedzie rozpier*****???

jeśli padły łożyska to niema znaczenia czy koło stoi na ziemy czy wisi w powietrzu luz powinien być wyczuwalny :/ walnięte łożyske też będzie chałasować ale z twojego opisu ciężko wyczuć co to za luz i gdzie się znajduje :/

Raczej gdzie indziej bo jak mowilem jak podniose kolo do gory to nie ma juz luzu... wiec na 100 gdzie indziej... teraz pozostaje pytanie gdzie??? :-P Ale to jutro sie okaze na kanale :-)

[ Dodano: Nie 28 Paź, 2007 14:19 ]

I co do niesprawnych lozysk to nie halasuja podczas jazdy wiec sa sprawne :-) Ale martwi mnie co to moze byc a co najwazniejsze - ile mnie to bedzie kosztowalo :-P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...