Gość misioor Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 J.w. Nie ma znaczenia czy silnik pracuje czy nie,czy koła się krecą czy nie-ciężko jest w moim sunnym<n14> wybic z wstecznego na luz,trzeba walnąć lekko w wajche aby wybic.Bardzo mnie to denerwuje,zwłaszcza przy parkowaniu. Tez tak macie?Co jest temu winne?Moze olej w skrzyni? Sprzęgło mam ok,reszta biegów wchodzi leciutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Czy z 5 włożysz jednym pociągnięciem wsteczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mi chodzi o wybicie ręcznego nie o wbicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mi chodzi o wybicie ręcznego nie o wbicie Wiem o tym. Ale poprzez sprawdzenie tego, pewną usterkę wykluczymy lub ją potwierdzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Aha,myślałem że nie zrozumiałes-tak z 5 na wsteczny wchodzi gładko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 z 5 na wsteczny wchodzi gładko. Nie powinien. Jeśli chcesz z 5 wrzucić wsteczny, na luzie dajesz trochę w lewo i wtedy wsteczny. W skrzyni jest specjalna blokadka zabezpieczająca, żeby niechcący to takiej sytuacji nie doszło, w czasie jazdy oczywiście. Prawdopodobnie pękła sprężynka i blokadka zachowuje się niekontrolowanie. Także może dojść do tego, że wcale go nie wybijesz lub nie wbijesz. A jak będziesz się siłował to jeszcze coś uszkodzisz niepotrzebnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Czyli co radzice? Od razu się za to brać?No bo jeśli problem się nie pogłebi to w zasadzie idzie się do tego przyzwyczaić. Jaki to może byc koszt? Chodzi o częsci,bo naprawy podejme sie z kumplem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Chodzi o częsci,bo naprawy podejme sie z kumplem. Około 300 PLNów w ASO. Na zamiennikach tego nie ma. No chyba, że ktoś ma jakąś rozebraną skrzynię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
And482 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja slyszalem ze nie ma w N14 synchronizacji wstecznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.