Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

moja mikra nie odpala

Gość kolt

Rekomendowane odpowiedzi

od 2 dni moja micra stoi gdyz nie moge jej odpalic, wymieniłem akumulator jak mi polecono, ale niestety w dalszym ciągu samochod nie pali. Mechanik powiedział mi że cos musi być z alarmem gdyż zapalał i po 5 sekundach gasł. mowił że to alarm powoduje odciecie zapłonu, pojechałem do osoby ktora zajmuje sie alarmami i niestety powiedział ze alarm jest spoko działa i to nie jest powod ze moja micra nie odpala, gdyz teraz to nawet na 2 sekundy nie odpali. Powiedział mi ze nie ma iskry na 2 cylindrach ale on sie tym nie zajmuje wiec dalej jestem w kropce, moze ktos mi poradzi co zrobic albo jakiegos mechanika z okolicy zabrza bede bardzo wdzieczny, nawet nie wiecie jak prosze o pomoc help

sprawdź najpierw świece i kable wysokiego napięcia, czy działają poprawnie, alternator nie ma tutaj nic do gadania, bo on jest od ładowania tylko, wiec możliwe, ze nie pali na 2 świece a już zalało Ci na 2 tłoki i nie odpali teraz.

czy pompa paliwa działa ?? po przekreceniu na zapłon ale jeszcze nie odpalasz samochodu słychać jak pompa pompuje ppare sekund to raz, dwa jak działa to przycyzn należy szukać w tych czynnościahc co wymienił je Pablo, trzy jak świece kable oki to coś sie pewnie dzieje z aparatem zapłonowym, może masz wilgoć pod kopułką.....

....A tak ogólnie to pewnie temat zostanie zamknięty bo jak użyjesz wyszukiwarki to na pewno znajdziesz wiele tematów typu nie chce odpalić, gaśnie, nie zapala itd itp

chociaż też uważam, że temat powinien być zamkniety (nie gniewaj się kolt), bo był juz podobny i lepiej wskrzeszać, niz produkowac nowy, to podpowiem, że u mnie podobne problemy były z powodu wadliwego filtru paliwa, więc możesz przy okazji też sprawdzić. powodzenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...