Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Światła wsteczny

Dżem

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie doi elektryków.

Nie działa mi lewe światło cofania w HB 1.5 2001 r. Po przeanalizowaniu doszedłem że na kostce (wtyczce w obudowie) nie dochodzi napięcie. Gdzie szukać dalej. Ma ktoś może schemat wiązki lub może mi podpowiedzieć gdzie jest wpięty przewód od świateł wstecznego biegu? Myślę że oba światła są na jednym bezpieczniku, więc to wina jakiegoś styku lub kabelka.

Cenna uwaga :-). śmigam dziś sprawdzić.

Tylko mnie nie chodzi o światła stopu tylko o światła sygnalizacji biegu wstecznego.

.. a, czy przed liftowa wersja ma na pewno dwa światła stopu?
ylko mnie nie chodzi o światła stopu tylko o światła sygnalizacji biegu wstecznego.

Coś widzę, Panowie, że obaj nie jesteście pewni o co wam chodzi. Czy istnieje auto z jednym stopem? Natomiast co do światła cofania, czyli biegu wstecznego. to w każdej N16 było tylko jedno po prawej stronie, a po lewej analogowo jest przeciwmgielne.

No sorry Panowie, ale nie róbcie ze mnie debilozy - dyć normalnie się przejęzyczyłem ( o ile można tak napisać). ;) Oczywista oczywistość, że chodzi mi nie o stop tylko wsteczny.

Pozdrawiam i gratuluję czujności. :)

• 2 tygodnie później...
No sorry Panowie, ale nie róbcie ze mnie debilozy - dyć normalnie się przejęzyczyłem ( o ile można tak napisać). ;) Oczywista oczywistość, że chodzi mi nie o stop tylko wsteczny.

Pozdrawiam i gratuluję czujności. :)

I jak, doszedłeś jaka przyczyna. U mnie mam to samo. Świeci jedno cofania i jedno przeciwmgielne a mam wszystkie żarówki. W instalacji też stwierdziłem że brak napięcia. Z braku czasu nie zdołałem znaleźć przyczyny.

Pozdrawiam

rawe wsteczny bieg, lewe przeciwmgielne i nie ma o czym już gadać.

dokladnie jak napisales :one:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...