Gość Tombolot Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam Wszystkich forumowiczów. Miesiąc temu kupiłem sobie pierwszy samochód - Nissana Almerkę 14 GX Jestem bardzo zadowolony z zakupu bo autko pomimo że jest z 97 roku wygląda i sprawuje się bardzo dobrze - zawieszenie b.db stan techniczny też b.db. Niestety kilka dni temu przestało mi działać światełko oświetlające wnętrze samochodu. Żarówka nie jest spalona, nie zauważyłem też żeby gdzieś były przerwane kable, żeby było ciekawiej to czasami światełko potrafi zadziałać a za godzinę już nie. Czy mieliście podobną sytuację, może to oznaczać problemy z elektryką ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotlet Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 sprawdz paluchem czy krancowki w dzwiach dzialaja poprawnie w lewych i prawych. ewentualnie ustaw swiatlo na permanentne swiecenie i poruszaj kablami idącymi do lampki, ale obstawiam niestykajace krancowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Jak otworzysz kazde drzwi masz na dole krancowke, odkrec ja i zewrzyj jej przewod do karoserii. Jesli sie nie zapala nadal lampka, to delikatnie zdejmij przezroczyste szkielko i odkrec lampke. Sprawdz czy dochodzi tam zasilanie na stale, posprawdzaj tez bezpieczniki przy kierownicy. A tak BTW to takie sprawy piszemy w dziale ELEKTRYKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ok, wielkie dzięki za wszystkie informacje - zaraz sprawdzę jakie będą efekty. Następnym razem wrzuce takie pytanie do własciwego działu Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomas.ns Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 jak odkrecisz gniazdo od podsowitówki to tam bedzie dodatkowy kabel na mase trze go se podłozyc pod spinke do ktorej wkreca sie wkret i skrecic bedziesz widziec do ktorego sa 2 wieksze srobki i jedna jest ze stykiem ktora idzie do zarówki tez to miałem :DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.