Gość wodzu Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Hej. Mam nissana sunny N13 z 1990 roku z silnikiem 1.4 (GA14S), i następujący problem - padł mi alternator. Szukałem na allegro, ale nie znalazłem do mojego modelu. Z tego co widzę, silnik GA14 jest znacznie popularniejszy - a co za tym idzie, części do niego są bardziej dostępne. Stąd moje pytanie - czy alternator od GA14 będzie pasował do GA14S? Czytałem tematy o alternatorach, o tym że silniki mają dedykowane alternatory, ale różnice w osprzęcie między GA14 a GA14S nie powinny być chyba jakieś wielkie? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki Czas niestety działa na moją niekorzyść Pozdrawiam, wodzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 wodzu, ja mam alternator z Sunny ale jakiego to nie wiem, dołączam fotki zebyś mógł porównać ze swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodzu Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Mógłbyś mi podać oznaczenia tego alternatorka? Wszystkie są bardzo podobne, poza tym mogą się różnić bebechami i tutaj zasada wyboru "na oko" jest dosyć ryzykowna Pochodzi z N13 czy N14? Pytanie z pierwszego posta nadal aktualne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Pochodzi z N13 prawdopodobnie, oznaczenie podem Ci pod wieczór lub jutro koło południa, musze zejść do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodzu Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 i jak tam, sprawdziłeś ten alternator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 kurcze zapomniałem kutro obadam i dam znać, sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodzu101 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 taki alternator z wyglądu mam w B12 który zresztą ostatnio robiłem bo wymieniałem szczotki i teraz laduje zawodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 bo on jest z B12 1.6 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodzu101 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 można go spotkać jeszcze w kilku innych modelach i nawet z różną mocą ale wygląd bedzie identyczny bo to tylko kadłub i na allegro mozna ale drogi http://www.allegro.pl/item270991699_nowy_a...mera_sunny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 łoooooo matko jaka cena , a ja mam jeden na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wuuf Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 wodzu, sprawdź na http://www.japancar.pl/ może oni będą mieli taniej ; ) albo kup od pers'a ; d widać że ma ochotę Ci sprzedać ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi