Gość Luk3 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam! Mam problem z moim Nissanem Sunny. Przekręcam kluczyk, żadna kontrolka się nie świeci. Nie mam immobilisera w kluczyku, tylko dodatkowy - w formie breloka. Jak dotykam to nic nie reaguje. Może to być winna immobi? Jak go odłączyć? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 immobiliser blokuje zaplon, a nie cala elektryke. obawiam sie, ze to wina akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Witaj! Czy gasnie Ci dioda od immo jak juz dostawisz ten brelok rozłączający??Jesli nie to Ci nie rozłacza i nie odpalisz.Moze sie w breloku coś upsuło(pewnie jest rozbieralny)a jesli tu na zewnątrz w breloku nic nie poradzisz to musisz wyjac to gdzie"przytykasz"kluczyk i po przewodach dojść do jednostki sterującej.Mi ze swojego doświadczenia upsuły sie dwa immobilajzery(nie w nismo)i zadnego z nich ani ja ani nikt nie zrobił.Musiałem zdemontować. Oczywiscie rozumiem że tak jak kolega uchmanek poradził akumulator wykluczyłeś??? Aaa i otaguj temat: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Dzięki za odpowiedzi. Problem rozwiązany. Winowajcą okazał się brelok. Niestety nie jest rozbieralny i musiałem rozpiłować Coś na płytce nie łączy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 TEmat powinien się znaleść w dziale Elektrycznym!!! Winowajcą okazał się brelok. To o czym piszesz to jest brelok czy pilot? Bo nie spotkałem się z żadnym brelokiem. A jak masz na myśli pilota i immobilizer to LUCAS 3TXA to poniżej masz linki do podobnych tematów. next time używaj szukajki. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=immobilizer http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=immobilizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Pablo on pisze o osobnym immobilizerze (breloku), stacja dokujaca do tego immobilizera jest z lewej strony kolumny kierowniczej. Bylo juz o tym na forum, next time uzywaj wyszukiwarki (heh ... jak latwo sie poucza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Bylo juz o tym na forum, next time uzywaj wyszukiwarki (heh ... jak latwo sie poucza )Oświeć mnie bo nie znalazłem nic na ten temat stacja dokujaca do tego immobilizera jest z lewej strony kolumny kierowniczej to jest bezsens. W takim układzie brelok musi być nie dołączony do kluczyka, a co za tym idzie łatwej go zgubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 to jest bezsens. W takim układzie brelok musi być nie dołączony do kluczyka, a co za tym idzie łatwej go zgubić Niby czemu bezsens??Wsiadasz,przytykasz brelok,immo sie odłacza potem kluczyk w stacyjke palisz i jedziesz.Brelok mozesz miec z kluczykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 stacja dokujaca do tego immobilizera jest z lewej strony kolumny kierowniczej marceli, Ty piszesz, że Wsiadasz,przytykasz brelok,immo sie odłacza potem kluczyk w stacyjke palisz No to brelok się wkłada czy pstryka??? Bo ja już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No nie wiem ale ja mam np własnie taki "po lewej stronie kolumny kierowniczej".Przy kluczykach mam rozłacznik do tego,dotykam gasnie dioda a potem kluczyk i palę autko.Brelok mam cały czas z kluczykami bo jak rozłaczy to juz pozniej np w pozycji stacyjki ACC,immo sie nie załaczy.Dopiero jak wróci stacyjka do OFF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi