Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Nie odpala

Gość Luk3
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z moim Nissanem Sunny. Przekręcam kluczyk, żadna kontrolka się nie świeci. Nie mam immobilisera w kluczyku, tylko dodatkowy - w formie breloka. Jak dotykam to nic nie reaguje. Może to być winna immobi? Jak go odłączyć?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Witaj!

Czy gasnie Ci dioda od immo jak juz dostawisz ten brelok rozłączający??Jesli nie to Ci nie rozłacza i nie odpalisz.Moze sie w breloku coś upsuło(pewnie jest rozbieralny)a jesli tu na zewnątrz w breloku nic nie poradzisz to musisz wyjac to gdzie"przytykasz"kluczyk i po przewodach dojść do jednostki sterującej.Mi ze swojego doświadczenia upsuły sie dwa immobilajzery(nie w nismo)i zadnego z nich ani ja ani nikt nie zrobił.Musiałem zdemontować.

Oczywiscie rozumiem że tak jak kolega uchmanek poradził akumulator wykluczyłeś???

Aaa i otaguj temat: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33813

;)

TEmat powinien się znaleść w dziale Elektrycznym!!!

Winowajcą okazał się brelok.
To o czym piszesz to jest brelok czy pilot?

pilot.JPG

Bo nie spotkałem się z żadnym brelokiem. A jak masz na myśli pilota i immobilizer to LUCAS 3TXA to poniżej masz linki do podobnych tematów. next time używaj szukajki.

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=immobilizer

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=immobilizer

Pablo on pisze o osobnym immobilizerze (breloku), stacja dokujaca do tego immobilizera jest z lewej strony kolumny kierowniczej. Bylo juz o tym na forum, next time uzywaj wyszukiwarki ;) (heh ... jak latwo sie poucza ;) )

Bylo juz o tym na forum, next time uzywaj wyszukiwarki ;) (heh ... jak latwo sie poucza ;) )
Oświeć mnie bo nie znalazłem nic na ten temat
stacja dokujaca do tego immobilizera jest z lewej strony kolumny kierowniczej
to jest bezsens. W takim układzie brelok musi być nie dołączony do kluczyka, a co za tym idzie łatwej go zgubić :D

to jest bezsens. W takim układzie brelok musi być nie dołączony do kluczyka, a co za tym idzie łatwej go zgubić

Niby czemu bezsens??Wsiadasz,przytykasz brelok,immo sie odłacza potem kluczyk w stacyjke palisz i jedziesz.Brelok mozesz miec z kluczykami :)

stacja dokujaca do tego immobilizera jest z lewej strony kolumny kierowniczej

marceli, Ty piszesz, że

Wsiadasz,przytykasz brelok,immo sie odłacza potem kluczyk w stacyjke palisz
No to brelok się wkłada czy pstryka??? Bo ja już nie wiem

No nie wiem ale ja mam np własnie taki "po lewej stronie kolumny kierowniczej".Przy kluczykach mam rozłacznik do tego,dotykam gasnie dioda a potem kluczyk i palę autko.Brelok mam cały czas z kluczykami bo jak rozłaczy to juz pozniej np w pozycji stacyjki ACC,immo sie nie załaczy.Dopiero jak wróci stacyjka do OFF.