Dominik14 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Nie wiem moze to sie powtarzalo ale naprawde nie mam sposobnosci szukac wiec zapytam wprost.Mam problem-sunny nie odpala-zadnej reakcji ze strony rozrusznika tylko pyka ktorys przekaznik w kabinie.O dziwo nie przygasaja kontrolki tylko podswietlenie zegarka.Jak odpali na pych to pozniej pare razy odpali normalnie(tak jakby bo rozrusznik kreci jakby slabiej).Coz to takiego moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Słaby akumulator albo skorodowane styki w obwodzie akumulator - rozrusznik (zaciski śrubowe) - masa. Najpierw wyczyść wszystkie połaczenia w wyżej wymienionym obwodzie. Często podłączenie drugiego akumulatora pomaga, gdyż przez zanieczyszczone złącza płynie wtedy większy prąd wystarczajacy do odpalenia, ale prawdziwą przyczyną mogą być złącza. Oczywiście sprawdź też akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 szczotki sie konczą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Słaby akumulator albo skorodowane styki w obwodzie akumulator - rozrusznik (zaciski śrubowe) - masa.Najpierw wyczyść wszystkie połaczenia w wyżej wymienionym obwodzie. Często podłączenie drugiego akumulatora pomaga, gdyż przez zanieczyszczone złącza płynie wtedy większy prąd wystarczajacy do odpalenia, ale prawdziwą przyczyną mogą być złącza. Oczywiście sprawdź też akumulator. U mnie kiedyś nie bylo reakcji rozrusznika tylko takie "pykanie". Zmieniłem akumulator i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Skoro samochód po odpaleniu na pych przez jakiś czas zapala prawie normalnie to wskazuje raczej na słaby akumulator. Usuwając usterkę nie trzeba od razu wyrzucać kasy na nowy akumulator i regenerację rozrusznika. Oczywiście mogą być i szczotki i włącznik elektromagnetyczny, ale odkręcić parę śrub i oczyścić złącza może każdy sam. Jeżeli złącza sa pewne, akumulator sprawdzony, sprawdzony włącznik elektromagnetyczny przez zwarcie śrub i dalej nie kręci i nie pomaga popukanie młotkiem w rozrusznik, to wtedy należy sprawdzić szczotki. W tym przypadku do włącznika elektromagnetycznego dochodzi napięcie sterujące, bo słychać pykanie "przekaźnika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No i okazalo sie ze to wina szczotek-2 byly juz zjechane na amen.35zl-koszt szczotek z przygrzaniem kabli i rozrusznik smiga az milo.Dzieki chlopaki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 No i okazalo sie ze to wina szczotek-2 byly juz zjechane na amen.35zl-koszt szczotek z przygrzaniem kabli i rozrusznik smiga az milo.Dzieki chlopaki za pomoc to choć punkcik pomógł przyznaj temu który Cię naprowadził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.