Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] amory Delphi - ma ktos jakieś doświadczenia

Gość Hooligan.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał w aucie amortyzatory marki Delphi? pytam, bo mogę kupic niedrogo z wyprzedaży a mam dziwne doświadczenia z tą marką. Otóż kupiłem kiedyś delphi zwykłe olejowe do skody (co prawda wyprodukowane w Krośnie, ale zawsze) - nie wiem, czy były trwałe, bo skodę niedługo potem sprzedałem, ale podczas jazdy/pracy wydawały z siebie takie odłosy/syki - aż było słuchać w środku, jak sie jechało np. powoli po nierównej drodze.

Czy ktoś miał w aucie amortyzatory marki Delphi? pytam, bo mogę kupic niedrogo z wyprzedaży a mam dziwne doświadczenia z tą marką. Otóż kupiłem kiedyś delphi zwykłe olejowe do skody (co prawda wyprodukowane w Krośnie, ale zawsze) - nie wiem, czy były trwałe, bo skodę niedługo potem sprzedałem, ale podczas jazdy/pracy wydawały z siebie takie odłosy/syki - aż było słuchać w środku, jak sie jechało np. powoli po nierównej drodze.

Witam

Ja mam takie doświadczenie: sprzedawałem je przez 4 lata.Było tyle reklamacji,że na 20 kompletów jeden wracał.Ogólnie nie polecam tego dziadostwa bo cena amorków to nie wszystko....Ich jakość jest straszna.Policz sobie koszty wymiany x 2 jak się decydujesz na DELPHI.Ja rozglądałbym się za KAYABA,SACHS,MONROE....

ja mam monroe i sa niedozjechania a wyjołem je z poprzedniej micry takze nowe nie byly a jestem zadowolony.natomiast amory delphyi sa dobre ale nie na nasze drogi szybko zaczynaja sie pocic i nie trzymaja,

Co do delphi, to ja osobiście omijam je z daleka (choć z racji zamieszkania powinienem wspierać krośnieńską produkcję :P). Niestety miałem 2x zakładane i 2x niemiłe wspomnienia. Raczej do trwałych części nie należą. Aczkolwiek czasem lubi się trafić dobry egzemplarz - na takie trafił mój brat.

ja mam monroe i sa niedozjechania
...też dobre ,chociaż uważam,że nie są doceniane na Polskim rynku ale jak przystawisz KYABA i MONROE to cenowo wychodzą podobniea w jakości jest trochę różnica na korzyść KAYABA oczywiście :)

Katalogowa - 165 PLN - ja kupiłem na wyprzedaży z likwidowanego sklepu po 85 sztuka.

to bym wziął na twoim miejscu bez zastanowienia.

pamiętaj o tym ze to jest małe auto i wyścigówy nigdy z tego nie zrobisz. :D