Gość adek19 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 witam mam taki problem w moim suny nie dziala czesciowo podgrzewanie tylnej szyby. nic o tym nie znalazlem na forum. sytuacja wyglada nastepujaco. jest 13 sciezek z tego co pamietam dziala 4 lub 5 ------------------------ ------------------------ -------------------X--- ----------------------- ----------------------- ------------------------- ------------------------- ------------------------- ------------------------- ------------------------- ------------------------- ------------------------- ------------------------- X : przerwana sciezka --------- : sciezki ktore nie grzeja --------- : sciezki ktore grzeja moje pytania sa takie da sie wogole to naprawic?? w jaki sposob?? dodam ze maze byc wiecej przerwanych sciezek ktorych nie znlazlem za wszelka pomoc i rade z gory wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 da sie wogole to naprawic??Da się w jaki sposob?? Jest specjalny klej z płytkami jakiegoś metalu(chyba miedzi) czyścisz delikatnie ścieżkę na przerwaniu i smarujesz pędzelkiem przerwane miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 moze podasz nazwe tego specyfiku?? albo gdzie dostane to?? jakas orientacyjna cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 albo gdzie dostane to?? Allegrohttp://allegro.pl/item265458058_klej_elekt...wania_szyb.html http://allegro.pl/item265432571_klej_przew...a_szyb_l4a.html http://allegro.pl/item259992236_klej_przew...ch_szyb_fv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 to fajnie ze cos takiego jest, w najblizszym czasie kupuje i zobacze czy pomoze [ Dodano: Wto 06 Lis, 2007 10:30 ] czyścisz delikatnie ścieżkę na przerwaniu a czym czyscic moze papier 2000?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 a czym czyscic moze papier 2000?? Papierem ściernym o jak najmniejszym kamieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 a czym czyscic moze papier 2000?? Papierem ściernym o jak najmniejszym kamieniu ... najdrobniejszym ziarnie Do czyszczenia polece bardziej 'Wate Stalowa 000' - do dostania chociazby w Castoramie itp. Drobniejsza i wygodniejsza niz papier scierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Taki klej kupisz w każdym większości sklepówm motoryzacyjnych. Żeby zrobić to dokładnie musisz zaopatrzeć się w taśmę papierową i okleić na szerokości ścieżki z dwóch stron. Łączenie będzie równe, niewidoczne i możesz je poprowadzić na dluższym odcinku. Gorzej z miejscami gdzie nie widać przerw. Mam jedną ścieżkę która na oko jwst cała ale nie przewodzi i lipa. Aha - w sprzedaży są dwa koloru - sebrny i brązowy. Te z allegro sa dwuskładnikowe a ja kupowałem kiedyś jedno. Oszczędniej (koło 10zł) i starczyło na naprawę kilku ścieżek i złącza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Papierem ściernym o jak najmniejszym kamieniu to jaki proponujesz papier 3000 a moze 4000?? sa jeszcze drobniejsze od tych?? Taki klej kupisz w każdym większości sklepówm motoryzacyjnych. Żeby zrobić to dokładnie musisz zaopatrzeć się w taśmę papierową i okleić na szerokości ścieżki z dwóch stron. Łączenie będzie równe, niewidoczne i możesz je poprowadzić na dluższym odcinku. Gorzej z miejscami gdzie nie widać przerw. Mam jedną ścieżkę która na oko jwst cała ale nie przewodzi i lipa.Aha - w sprzedaży są dwa koloru - sebrny i brązowy. Te z allegro sa dwuskładnikowe a ja kupowałem kiedyś jedno. Oszczędniej (koło 10zł) i starczyło na naprawę kilku ścieżek i złącza. wlasnie obawiam sie ze mam takie miejsca gdzie niewidac przerw. dzisiaj dokladnie to obejzalem i zaowazylem ze pod slonce te miejsca sa jasniejsze. mam kilka przerwan o dlugosci ok 5 cm i jedno dosc powazne wlasnie to co w 1 poscie jest X trzeba mi tego kleju tak zeby na 20-25 cm starczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 mam kilka przerwan o dlugosci ok 5 cm i jedno dosc powazne wlasnie to co w 1 poscie jest X Moim zdaniem to już są "ubytki" a nie przerwy. Nie wiem czy kleje proponowane wyżej są "oporowe" czy tylko przewodzące. Ogrzewanie tylnej szyby to nic innego tylko oporowy "płaski drut" jeśli zostanie zastąpiony "zwykłym" przewodnikiem to :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 jeśli zostanie zastąpiony "zwykłym" przewodnikiem to prawdopodobnie nie zauważy się różnicy, w miejscu naprawy może będzie inna rezystancja ale dalej będzie jednakowa. Zawsze zostaje możliwość wymiany szyby ale to inne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Moim zdaniem to już są "ubytki" a nie przerwy.Nie wiem czy kleje proponowane wyżej są "oporowe" czy tylko przewodzące. Ogrzewanie tylnej szyby to nic innego tylko oporowy "płaski drut" jeśli zostanie zastąpiony "zwykłym" przewodnikiem to :?: :?: miales chyba racje probowalem kleic juz 2 razy i nic to sa rzeczywiscie ubytki po 5-6 cm a gdybym z kabla wyjal jedna cieniutka zylke miedziana przylozyl do sciezki i przykleil konce na ten klej, moglo by sie to sprawdzic?? ewentualnie jeszcze zakleic to tasma bezbarwna [ Dodano: Nie 02 Gru, 2007 13:41 ] a czy elektryk moglby nalozyc kawałki nowej sciezkino i połączyc ze starymi :?: :?: :?: :?: orientuje sie ktoś :?: :?: czy zostaje teraz tylko wymiana szyby :/ :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi