Gość krystian26 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam, mój Nissan jak nigdy odmówił posłuszeństwa, zaczął migać check przy zapalonym zapłonie rozrusznik kręci ale bez rezultatów (stało to sie po problemach z akumulatorem). Elektryk sposobem na migajacą diodę próbuje odczytac kody błędów ale z mizernym rezultatem poniewaz w moim modelu kod powinien byc 2 cyfrowy, a jemu wychodzi 3 np 141, 142 (dioda napewno cos nadaje bo miga ze zmienną częstotliwoscia i oczywiscie zworka w kostce odpowiednio zapieta). Prośba moja jest taka, aby ktos z szanownego grona podał mi instrukcje poprawnego odczytania kodów błędów, bede baaardzo wdzięczny Mam Nissana Terrano II 2,7 tdi z 1997r (wiem ze to nie mój dział ale prosze o wyrozumiałoś gdyż w moim dziale nikt mi nie odpisuje, a w Primerkach juz od dawna zauważyłem najwiekszą aktywnosć fachowców) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goto11 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 To kod usterki immobilajzera. Czeka Ciebie wizyta w serwisie i nic innego nie wykombinujesz. Jeśli nie ma większych uszkodzeń, trwa to 5 minut i ok 100zeta. Dobrze gdybyś miał ze sobą drugi kluczyk, wtedy wszystko "dokodują" i będziesz hulał długie lata :one: aż znowu stanie :zdziw: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.