malin_f1 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 no proszę jak się pracuje w Nissanie Pan siedzi na forum i posty nabija zamiast obsłużyć tłum klientów który wali dziś do salonów Nissana obejżeć pogromcę nowej Toyoty Corolli w dzisiejszej Auto Szmacie jest test wygrał go... FIAT Linea :one: Druga TA DA Tida :one: w ogonie nowa Corolla Nie ma to jak obiektywność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 no proszę jak się pracuje w Nissanie Pan siedzi na forum i posty nabija zamiast obsłużyć tłum klientów który wali dziś do salonów Nissana obejżeć pogromcę nowej Toyoty Corolli w dzisiejszej Auto Szmacie jest test wygrał go... FIAT Linea :one: Druga TA DA Tida :one: w ogonie nowa Corolla Nie ma to jak obiektywność Tłum? :zdziw: Od 11.30 do obecnie 18.30 obsłużyłem 1 klienta (słownie: jednego) i to nie kompleksowo, bo gadałem tylko 5 minut, bez jazdy próbnej, bez, za przeproszeniem, spuszczania się nad walorami tegoż auta itp. :mikolaj: Za to wyciąganie X-Traila Navarą w sobotę zaliczone. :one: Ale zmarzłem porządnie, a Trail zawiesił się na podwoziu i przechylił na bok. Trzeba było całej mojej (i nie tylko mojej) inteligencji, żeby Navara na grząskim gruncie dała radę. A co do Tiidy i porównania, to jeśli wziąć wygląd Linei, wnętrze Corolii i komfort Tiidy, mamy idealny samochód tego segmentu. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 ok to ja jutro wpadam żeby Ci się nie nudziło... oblukasz xenony a potem polatamy 350Z Pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Ja jezdze od 6 miesięcy z wkładami xenonowymi w swojej Almere N15 FL (gładkie szkła) i nigdy psiarnia nie przyczepiła się do mnie o światła, warunek tylko zeby byly dobrze ustawione Na Policję mówisz psiarnia. Gdyby nie oni to wyjazd na drogę równałby się z wyjazdem na pierwszą linię frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jamo Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Oni tak sami na siebie mowia rowniez... a Ty co? Kolega policjant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piasek_1981 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 WITAM WSZYSTKICH CZY MIAŁ KTOS DO CZYNIENIA Z ZESTAWEM KSENONÓW FIRMY HID DO SAMODZIELNEGO MONTAZU ??????????????CZY WARTO TAKIE COS ZAKŁADAĆ DO SOCZEWEK????????POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ok to ja jutro wpadam żeby Ci się nie nudziło... oblukasz xenony a potem polatamy 350Z Pasuje? No i byłem cały dzień w pracy i żadna Honda mi przed salonem nie mignęła. Co do 350Z, to chyba musielibyśmy ruszyć tą co w salonie stoi i to cichcem. A to nie byłoby łatwe, bo jak tylko się ją odpali, to wszyscy się zlatują i zachęcają: "przygazuj, no weeeź, przygazuj". :one: Co do policji/psiarni to miałem ostatnio śmieszną sytuację: byłem u moich rodziców i oczywiście z radością wyszedłem z ukochaną suką (chodzi oczywiście o psa ) na spacer. Ona uwielbia jeździć samochodem i pakuje się do każdego, który tylko ma otwarye drzwi (co ciekawe autobusu to nie dotyczy ). No i los tak chciał, że jak szedłem chodnikiem to obok zaparkowała Octavia prewencji. Jak się prawie zrównywałem z nią, to otworzyły się drzwi i wysiadł młody policjant. Moja psinka niewiele myśląc chciała zrobić hyc do radiowozu. Zacząłem przepraszać, że taki wielki pies i się tak nachalnie ładuje. Na to policjant powiedział: "nie ma mu się co dziwić, w końcu pies ciągnie do psa". To się nazywa dystans do swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ta 350 co stoi w salonie to zamknięta na 4 spusty jutro podskoczę bo dziś już pizze zamówiłem i mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ta 350 co stoi w salonie to zamknięta na 4 spusty jutro podskoczę bo dziś już pizze zamówiłem i mi się nie chce Czasem można trafić moment, że jest otwarta, ale trzeba się zaczaić za rogiem i cierpliwie czekać. :one: :one: :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piasek_1981 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 hejka wie tos moze czy podłączenie reflektorów w n16 z 2000 jest takie same jak w 2003 czy bedą kostki pasowały bo planuje zmienic lampy na te nowsze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Malin_f1 - dzięki za wczorajszą wizytę i prezentację ksenonów w soczewce. :one: Fajna ta Twoja Honda i cichutka. :027: No i mam nadzieję, że teraz już wiesz, że znowu takiej kasy Nissan na samochodach nie trzepie. Jak wsiadłem do tego Pathfindera to prawie przymarzłem do siedzeń (ma skórzaną tapicerkę). :zdziw: A jak by tego było mało, prawie zamarzłem na stacji benzynowej tankując tego potwora... Miał kilka litrów w baku i zatankowanie jakichś 74 litrów troszkę trwa. :kosci: A tam wiało jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ One-Way Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Siemanko, włąsnie niedawno zamontowałem zestaw xenonowy H7 (6000K)firmy HID do swojej almery i efekt jest po prostu powalajacy. Polecam ta firme jesli chodzi o takie zestawy, bardzo dobrej jakości. Tylko ze ja mam w swojej almerce lampy soczewkowe stad tez pełny efekt świecenia xenonów. Naprawdę kalasa:) Montaż w 15 minut i gotowe:) [center:6c95b4fd1b] [/center:6c95b4fd1b] [center:6c95b4fd1b]Porównanie[/center:6c95b4fd1b] [center:6c95b4fd1b]Z lewej mój xenon a z prawej seryjny xenon w BMW X3[/center:6c95b4fd1b] [center:6c95b4fd1b][/center:6c95b4fd1b] Jakby co ma możłiwość załatwienia takich zestawów prosto od producenta dla wszystkich rodzajów żarówek i w różnych temperaturach śwecenia (barwach). Również bixenony. Info na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 za niebiesko to napewno 6000K ? ja mam 5000K i barwa prawie idealnie biała brak niebieskiej poświaty i w deszczu super a takie niebieskie to w deszczu będzie ginąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 DJ One-Way, a możesz przesłać jakieś namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJ One-Way Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Tak mam 6000K napewno ale skoro Ty masz oryginalne fabryczne xenony to zawsze bedzie róznica. Mnie sie bardziej podobaja te niebieskie oswietlaja super, w deszczu również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Właśnie zamówiłem zestaw xenonów H7 HID 6000k za niewielkie pieniądze (przynajmniej tak mi się wydaje - 165 zł). Czy będzie coś warty napiszę jak przyjdzie i zamontuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Siemanko, włąsnie niedawno zamontowałem zestaw xenonowy H7 (6000K)firmy HID do swojej almery i efekt jest po prostu powalajacy. Polecam ta firme jesli chodzi o takie zestawy, bardzo dobrej jakości. Tylko ze ja mam w swojej almerce lampy soczewkowe stad tez pełny efekt świecenia xenonów. Naprawdę kalasa:) Montaż w 15 minut i gotowe:) Możesz podać namiary jak już ktoś wyżej prosił ? Ile płaciłeś za zestaw i czy aby napewno HID to firma czy też skrót od technologii (High Intensity Discharge) ? masz jakieś foto tego zestawu/ opakowania ? Link do jakiejś strony gdzie to można kupić ? Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 czy aby napewno HID to firma czy też skrót od technologii (High Intensity Discharge) ? Wydaje mi się, że właśnie tak jest. Te xenony, które przyszły do mnie to nawet nie wiem jakiej są firmy, ale działają i ślicznie świecą. Jedyny problem to rozłączające sie przewody i chyba będę musiał je jakoś połączyć na stałe. Pozdrawiam i polecam wszystkim taką modyfikację. Pamiętajcie tylko o dobrym ustawieniu świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 W ramach odgrzewania starych kotletów to chciałbym poprosić kogoś o wrzucenie kilku fotek reflektora od strony bebechów po montażu xenonów i opisu jak to montowaliście, do czego się podpinaliście itp. Bo u nas jest ten dekielek i chyba trzeba w nim wywiercić dziurki żeby wyjść z kablami na zewnątrz ? Pozdrawiam, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonic Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Bo u nas jest ten dekielek i chyba trzeba w nim wywiercić dziurki żeby wyjść z kablami na zewnątrz ? Pozdrawiam, Yankee Dokoladnie jak my montowalismy to tez trzeba bylo robic dziurke.Aha i mam dwie porady dla ludzi ktorzy chca montowac.Po pierwsze jezeli macie dobrze ustawione swiatla to jezeli macie kogos z tylu albo bagaz to odrazu reflektory o jeden stopien w dol zeby nie oslepiac.Druga rada to nie kupujcie zarowek o wyzszej temp niz 6000 stopni.Beda niebieskie i gówno bedzie widac.Max 6000 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agrestowy Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Kolego nie ma czegoś takiego jak „stopnie” w Kelwinach (6000K albo 6000 Kelwinów). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonic Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 sorka pomylilem sie ale mam nadzieje ze wiadomo oco chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziadek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 dołączam się do prośby Yankee o fotki od strony bebechów jak to wygląda. Czy ktoś z forumowiczów ma może namiary na firmę która w Warszawie montuje takie cuda, czy rzeczywiście jest to tak proste że nie ma co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz87 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Koledzy przekonaliście mnie do tych xenonów mam chęć je kupić , tylko problem jest taki który zestaw wybrać na allegro tyle tego jest ;| ceny rożnych firm wahają się od 150pln -do 350pln firmy Vertex ehh i mam do Was prośbę może Ci którzy już mają te zabawki niech podadzą nazwy firm lub linki na allegro , które byście sami polecali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Słuchacie jakoś te 6000K do mnie nie przemawiają a poniżej widzę że są chyba tylko 4300K. Czy te 4300K mają normalne światło białe bez niebieskiej poświaty ? A może jednak są dostępne o temperaturze 5000K ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi