Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Przycis przy stacyjce

Gość eNcoM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj stałem sie posiadaczem białej Nyssy 2,0dlx i mam pytanko przy stacyjce jest jakiś guzik jak go nacisnę to mogę ja przekręcić w przeciwnym kierunku PO CO TO ??

Zauważyłem że na drzwiach mam guzik od centralnego niestety nie działa gdzie znajduje się centralka może to jakiś bezpiecznik??

Mam jeszcze jedno pytanko gdy zamknę drzwi i przekręcę kluczyk to z powrotem idzie bardzo ciężko wlałem trochę WD do zamka ale to nie chyba trzeba przesmarować mechanizm czy trudno się tam dostać??

ps muszę wymienić pakiet startowy :D możecie mi podać przykładowe ceny tych elementów

filtr paliwa (autko jakieś mułowate przy 3/4 gazu)

pasek rozrządu

filtr oleju

i oleum (ile go trzeba i jaki czy mobil mineral diesel obleci - zawsze takiego używałem)

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

mam pytanko przy stacyjce jest jakiś guzik jak go nacisnę to mogę ja przekręcić w przeciwnym kierunku PO CO TO ??
Tak nie powinno być. Guzik ten to jest zabezpieczenie przez wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki. Widocznie mechanizm się rozleciał!!!???!?!? Trudno powiedzieć.
Zauważyłem że na drzwiach mam guzik od centralnego niestety nie działa gdzie znajduje się centralka może to jakiś bezpiecznik??
Pewnie ten guzik jak to nazywasz jest na takiej plastikowej płytce?? a pod nią jest centrralka sterująca zamkiem. A jak zamykasz drzwi z kluczyka to reszta drzwi się też zamyka? czy tylko te drzwi które zmykasz?
ps muszę wymienić pakiet startowy :D możecie mi podać przykładowe ceny tych elementów

filtr paliwa (autko jakieś mułowate przy 3/4 gazu)

diesel to ma do siebie że jest mułowaty a wymiana filtra paliwa raczej nie pomoże ale spróbuj. cena takiego filtra nie powinna przekroczyć 20zł, co do reszty komponentów to nie mam pojęcia

co do centralki to niestety ani jeden zamek się nie zamyka po przekręceniu kluczyka

co do filtra to chyba to chyba deczko trzyma auto bo do 3/4 idzie a później wyraźnie słabnie przy czym nie kopci itp

@ eNcoM:

filtr oleju około 20 - 30 złotych

olej może być mobil diesel minerał (choć ja leję półsyntetyk i częsta wymiana) 4 litry starczy na zalanie i dolewki... do tego dodaj jeszcze filtr powietrza 30 - 40 złotych. Pasek rozrządu od 40 - 80 złotych (zależnie od producenta) rolki po sto parę złotych...

Powitac! Olej najlepiej Półsyntetyk 10W mi weszło nie całe 5l. Filtr oleju kolo 30pln tyle samo mniej wiecej pozostałe filtry. komplet pasków z napinaczami kosztował mnie niecałe 300(rozrządu, alternatora, wspomagania)

Rakieta to nigdy nie Będzie mam tak samo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...