Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] waga sunnych

gre
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie wierzcie dowodom ludzie w urzedach maja mega burdel i nie maja pojecia co wwpisuja w dowody najlatwiej pojechac na wage na zlom i juz wiesz jak przyjechalem ze zlomem z garazu to wazyl 1450 kg po rozpakowaniu 1100kg y10 2.0d z 94 r wiec kombiak w dislu 1100 kg z dokaldnoscia do 3 kg aa i na pustym baku bez kierowccy

stu:

Co do złomu to ja także bym sceptycznie podchodził ;)

Kiedyś jeździłem tam nader często, jak likwidowałem starą kotłownię osiedlową.

Samochód raz ważył 1100 a innym razem 940 kg ;) W zależności kto obsługiwał wagę. I na pewno nie wchodziła tu różnica w paliwie bo kiedyś takie ważenie się odbywało w przeciągu 2 godzin, lecz przy innym "starszym wagowym" ;) Mają często przeskalowane wagi - na swoją korzyść.

Kiedyś po takim ważeniu zaproponowałem panu aby mnie zważył :diabel2: Tylko się zmieszał i powiedział, że: "nie da się". Jeszcze by wyszło, że ważę 40kg ;)

PS. Ja w dowodzie N14, 3 drzwiowym, GA14DE mam 1100kg

a ja podbiję w czwartek lub piątek na złomowisko koło mnie-poprzednio ważyłem tam już p11 kombi z lpg i wyszło tyle ile powinnobyć czyli 1460kg...teraz wydaje mi się że mam w n14 sedanie ok 1050kg,ale może być mniej :P

a ja mam 1005 kg sunny 3 d ga 14 de tylko moj troche wiecej napewno wazy podejrzewam ze z 1100 kg by osiagnal dzieki dodatkowej szprycy lpg ;-) i takiego jednego pudla co sie magnat nazywa ;-) ogolnie jezdzi wolno ale glosno ;-)

• 3 tygodnie później...

byłem na dwóch skupach i na każdym auto ważyło ~1090-1100kg. Przyjmuję 1095kg.

NISSAN SUNNY N14 GTI wersja z podgrzewanymi fotelami, wycieraczkami na lampach, szyberdachem, bez klimy, benzyna na dolnej kresce, wyjęte koło zapasowe i dywanik z bagażnika, bez kierowcy 1095kg

pzdr

• 6 miesięcy temu...
byłem na dwóch skupach i na każdym auto ważyło ~1090-1100kg

N14 3D ga16 wywalone wnętrze itp. za to obciążony gazem 880kg :027: ktoś zszedł niżej :?:

byłem na dwóch skupach i na każdym auto ważyło ~1090-1100kg. Przyjmuję 1095kg.

NISSAN SUNNY N14 GTI wersja z podgrzewanymi fotelami, wycieraczkami na lampach, szyberdachem, bez klimy, benzyna na dolnej kresce, wyjęte koło zapasowe i dywanik z bagażnika, bez kierowcy 1095kg

W moim GTi wyszło tyle samo na złomowiskowej wadzę więc można przyjąć tą wagę auta za pewnik.

p.s. prawie bez paliwa, brak szyberdachu, brak wycieraczek na reflektorach, brak klimy, bez zapasu