Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] gumy na mc persony!! wazne!! gdzie moge je dostac?

Gość Sound_Craft

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sound_Craft

Witam!

Mam juz wybite "gumy na mc personach na przednich kielichach"-mam juz luzy na nich. Zaczelo mi brac prawa oponke wiec chce zrobic zbieznosc zeby zimowki sie nie scieraly a z luzami na zawieszeniu zbieznosc marna:)

Bylem w sklepie z czesciami do japoncow i lipa. Mowia mi ze nie robia zamiennikow tych gum itp, moga jedynie sciagnac z nissana a wtedy beda kosztowac mniej wiecej 200zł <szok> Co tu zrobic?

Bardzo prosze o pomoc, moze da sie jednak kupic gdzies zamienniki:)

Dzeki i pozdrawiam

Gość Sound_Craft

Nic nie wiedza w tej firmie nic nie maja i nie wiedza kiedy moze byc:( nie wiem co moge zrobic, snieh juz pada, jest slisko a ja nie mohe zalozyc zimowek, bo mam rozbieznosc a moge ja zrobic tylko wtedy jak bede mial zawieche ok, a bez tycg gum nie da rady...

poszukaj na allegro, czesto ludzie mają całe micry na cześci, nawet jak nie maja wystawionej danej części- zwykle wystarczy zapytać i się okazuje, że takową posiadają... ja tak kupiłem osłony gumowe i poduszki do amorów na tył - z micry z przebiegiem 30.000 po wypadku..... za śmieszne pieniądze.

Witam!

Mowia mi ze nie robia zamiennikow tych gum

bullshit... jesli chodzi Ci o te niby "lozyska amortyzatorow" czy jak je tam inaczej zwa "poduszki amortyzatorow" to ja kupilem zamienniki... tylko nie pamietam jakiej firmy... :/ bodajze Sachs'a... ale SA... ale pomimo tego ze zamienniki to para takich kompletow (to wkoncu kilka czesci... nie tylko gumka) kosztowala mnie ~250zl...

ja tez miałem przejścia z tymi "poduszkami" Przez długi czas jeździłem z dość konkretnym luzem w nich, przez co podczas skrętów sprężyna z amorkiem przeskakiwała tworząc metaliczny dźwięk. Kilka razy smarowałem tą część z myślą że pomoże ale okazało się że w tej "poduszce" brakowało jednej małej części: Między dwoma ślizgowymi elementami powinna być taka mała, płaska część wyglądająca jak z tworzywa jakiegoś. Ktoś kiedyś jak składał moja Micrę zapomniał to włożyć. Dopiero jak kupiłem na allegro całą kolumnę i przełożyłem tą część, wszystko pracuje OK. Nie ma luzów i kolumna nie przeskakuje przy skrętach.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...