Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Xenon H4 żarówki

Gość Ticky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

smeru, za założenie tematu o podobnym lub takim samym wątku nie daje się WARNA, na niego trzeba zasłużyć, a taki temat jeżeli się powtórzył - zamyka się.

Widze ze niektorzy sa tu dosc wrogo nastawieni... Chcialem zaspokoic swoja ciekawosc pytajac o opinie lub spostrzezenia jesli ktos ma cos takiego... Jesli kogos drazni ten temat to moze lepiej go nie czytac, a tymbardziej odpowiadac. Wiem ze kilka osob z tego forum tez bylo takimi swiatelkami zainteresowani i to jest raczej skierowane do nich.

pzdr

te 100/90 sa legalne i maja homologacje na polskie drogi, instalacja tez sie nie popali - wiem z doswiadczenia w starej primerze jezdzilem na takich zarowkach 2 latai nie bylo problemu z instalacja. problem stwarzaja jedynie taki ze wypalaja szybciej sreberko w kloszach przez co zmniejsza sie efektywnosc swiecenia reflektorow.

Jesli chodzi o 100/90 po prostu szkoda mi kloszy. Efekt fakt faktem jest calkiem niezly, ale klosze z czasem moga ulec stopieniu, zdeformowaniu itd, itp. Na forum byly osoby zainteresowane xenonami do montazu i glownie do nich zwracam sie z pytaniem o opinie, spostrzezenia...Tylko prosze znow nie zaczynac...

pzdr

WITAM WSZYSTKICH. W MOJEJ PRIMERCE MAM ORGINALNE XENONY ALE MAM PROBLEM Z SYSTEMEM SAMOPOZIOMOWANIA. JAK JECHALEM DOSYC OBCIAZONY TO MI KOLEDZY NADJEZDZAJACY Z PRZECIWKA DAWALI MI PO DLUGICH SWIATLACH, I PRZEZ CB MOWILI ZE DAJE PO OCZACH. CO MAM ROBIC :zly: MACIE MOZE NAMIARY NA TE CZUJNIKI SAMOPOZIOMUJACE I JAKIE SA KOSZTY ??? :|

no a gdybyś miał normalne światła i wsadził do nich same palniki xenonowe to byś sobie ręcznie opuścił jak potrzeba :D oto fabryczne "udogodnienie" xenonów :D gdzie są przeciwnicy tego rozwiązania?

Witam!

Moze troche ozywie ten temacik. Czy ktos juz na powazniej myslał o wymianie zarówek na zestaw xenonów do samodzielnego montazu (a moze juz ktos ma)? Ceny na dzis 11.2007 jest juz naprawde atrakcyjna (ok 300zl).....

Pozdrawiam :D

czesc

musisz miec dokladna granice swiatlocien - najlepiej jak przetwornice beda japonskie/niemieckie - te zestawy za 300 - dosyc czesto maja dziadowskie, przetwornice chinskie znam kilka przypadkow, ze nie chcialy sie wlaczac wcale - cuda sie dzialy - lepiej je odpuscic - lampy wyladowcze - najlepiej zeby byly 4300 K - nie rzuczaja sie tak w oczy jak z wyzszymi wartosciami - 8000 i wiecej maja juz oslabiony mocno strumien swieltny...

zakladasz na wlasna odpowiedzialnosc - musza byc przekazniki - jak nie ma to mozesz popalic wlaczniki swiatel - tam idzie bardzo duzo prad rozruchowy....

[ Dodano: Wto 20 Lis, 2007 09:51 ]

Jesli chodzi o 100/90 po prostu szkoda mi kloszy. Efekt fakt faktem jest calkiem niezly, ale klosze z czasem moga ulec stopieniu, zdeformowaniu itd, itp. Na forum byly osoby zainteresowane xenonami do montazu i glownie do nich zwracam sie z pytaniem o opinie, spostrzezenia...Tylko prosze znow nie zaczynac...

pzdr

100/90 nie ma na pewno homolgacji na drogi europejskie - off-road albo sport tak

inna sprawa, ze tego nikt nie jest w stanie sprawdzic....

moze sie skonczyc stopieniem kostek czy odblysnikow ale nie musi...

zrobisz jak uwazasz... w jednych jest ok w innych sa problemy....

Dzisiaj jechało za mną kangu z xenonami (nie ma tam nawet w opcji więc sam dołożył) - mimo że lusterko na pozycję nocną to i tak mnie oślepiał. :fuckyou:

Powiem tak-jezdze juz ponad rok z takim zestawem xenonowym przygotowanym pod zarowki H1 i bdb sie spisuje(przetwornice nie sprawily jeszcze niespodzianki a zarniki sie nie powypalaly) w drugim aucie(Calibra)i mimo ze nie ma porownania do oryginalnych swiatel w Cali(kazdy wie jak dziadowsko swieca),to i tak jest to ogolna lipa.Mimo prawidlowego ustawienia i tak beda oslepiac innych kierowcow gdyz w przypadku akurat soczewek(daje dla przykladu,bo w Primerce soczewek nie mamy oczywiscie)H1 czy H7 nie sa one przystosowane do oswietlenia xenonowego.Zeby taka instalacja wygladala prawidlowo i dobrze spelniala swoje zadanie(pomijam znowu spryski i samopoziom.)musimy zalozyc soczewki od (bi)xenonu,do tego zarniki np.D2S a nie dedykowane pod np.H1 o czym wczesniej pisalem i przetwornice np.Helli i wtedy to ma rece i nogi(mimo,ze taka przerobka i tak jest nielegalna hehe,ale xenony i tak maja duzo mocniejsze swiatlo,wiec policja raczej nie zwraca na to uwagi czego nie mozna powiedziec o zwyklych zarowkach zle ustawionych).W Primerce gdzie mamy H4 i mowimy juz o tych zestawach wolalbym zalozyc Bi-xenon z elektroniczna przeslona.Tam ogniskowa jest tak ustawiona zeby skupiala swiatlo,wiec raczej nie powinnismy oslepiac,ale zeby nie podpasc mundurowym zakladalbym najlepiej 4300K,tylko akurat Primerki maja dobre swiatla(dlugie u mnie rewelacja i nie jeden pseudo-xenon sie chowa,wiec po co przeplacac panowie?A drugi aspekt bardziej estetyczny,to to,ze xenon bez soczewki nigdy nie bedzie sie prezentowal tak efektownie!P.S.Ale sie rozpisalem... :P

widzialem duzo aut z zalozonymi lampami wyladowczymi dedykowanymi - niczym sie to nie rozni od zarowki mocowanej np h1 - swieci identycznie - jest zalamanie na tej samej wysokosci ostre - jedyna roznica znacznie mocniej oswietlony jest obszar - nic nie oslepia ....

jak ustawisz reflektor zeby swiecil w kosmos - to niewazne czy to xenon czy zwykla zarowka...

roznica jest ogromna jak chodzi o jasnosc swiecenia - nie ma co pisac...

to, ze to jest nielegalne to inna sprawa...

co do kalibry - musi byc cos nie tak z tymi xenonami... moze ktos ingerowal w reflektor a nie powinien, moze cos jest poruszone - przy dedykowanych zestawach nie ma praktycznie ingerencji - jedynie rozwierca sie dekielki oslon

Witam. Jak wiadomo w nissanach siedzą żarówki h4, dostałem od kumpla za free kseonki h1 dające bardzo białe światło, i nie wiem czy będą pasowały ? chodzi o rozmiar i pobór mocy. Z góry dziękuje za odpowiedź