Gość MACIAS Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 WITAM SERDECZNIE. MAM PARE PYTAŃ ZWIĄZANYCH Z ALMERKĄ. KUPIŁEM OSTATNIO TO AUTKO (ALMERA 2,2 DI 2000R) NIE WIEM DUŻO O TYM SAMOCHODZIKU TYLKO TYLE ŻE MI SIE CHOLERNIE PODOBA:) -PIERWSZE PYTANIE DOTYCZY OBROTÓW SILNIKA PRZY POSTOJU. SILNIK MA JAKIEŚ 600 CZY 700 OBROTÓW CZY JEST TO NORMALNE W TYM AUCIE CZY NALEŻY PODNIEŚĆ OBROTY DO 900? - TURBINA WŁĄCZA SIĘ PRZY 2000/2500 OBROTÓW CZY TURBO POWINNO CHODZIĆ JUŻ OD 1200/1500 OBROTÓW? AUTKO JAK NIE CHODZI TURBINA JEST STRASZNIE MULASTE NIE MA MOCY. CZY MOŻNA NA TO COŚ PORADZIĆ ? - CIEKAWI MNIE RÓWNIEŻ SPALANIE JAK POWINNA ALMERKA PALIĆ W MIEŚCIE A JAK NA TRASIE?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 -PIERWSZE PYTANIE DOTYCZY OBROTÓW SILNIKA PRZY POSTOJU. SILNIK MA JAKIEŚ 600 CZY 700 OBROTÓW CZY JEST TO NORMALNE W TYM AUCIE CZY NALEŻY PODNIEŚĆ OBROTY DO 900? Tak to normalnie, około 1000 jest jak jest zimno TURBINA WŁĄCZA SIĘ PRZY 2000/2500 OBROTÓW CZY TURBO POWINNO CHODZIĆ JUŻ OD 1200/1500 OBROTÓW? Jest ok, możesz wytłuc katalizator. Ps. turbo działa cały czas, tylko dopiero od pewnych obrotów czuć jego działanie. - CIEKAWI MNIE RÓWNIEŻ SPALANIE JAK POWINNA ALMERKA PALIĆ W MIEŚCIE A JAK NA TRASIE? Pooglądaj moje statystyki, generalnie w trasie bierze koło 5, w mieście 6 lub więcej. [ Dodano: Sro 07 Lis, 2007 15:17 ] AUTKO JAK NIE CHODZI TURBINA JEST STRASZNIE MULASTE NIE MA MOCY. CZY MOŻNA NA TO COŚ PORADZIĆ ? Podobno chip bardzo pomaga. Jakby ktoś miał Almerkę po chipie i mógłby nakręcić filmik jak to chodzi, pewnie nie tylko ja bym to docenił :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariuszt Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Pooglądaj moje statystyki, generalnie w trasie bierze koło 5, w mieście 6 lub więcej. Czesc, stary RESPEKT dla Twoich statystyk, wlasnie sobie popatrzylem i jestem w szoku ze sie tak przykladasz do tego no i spalaniae imponujace, moja po ostatnim tankowaniu spalila 7,8L tyle ze caly czas po miescie w korkach, tankuje BP Ultimate, ale teraz ceny poszly jak glupie wiec chyba Neste bedzie dobrym wyborem. Pytanie o Neste do Ciebie bo widze ze lubisz:) Czy jest tam mozliwosc tankowania na karte kredytowa? tzn wsadzam karte tankuje a oni mi sciagaj tyle za ile nalalem a nie ze musze np 200zl wrzucic i za tyle nalac, pytam bo zawsze tankuje do pelna. Dzieki i pozdro i jedszcze raz Szacun:) CHIP: tak tak, a najlepiej to by bylo sie przejchac takim samochodem samemu:) moze ktos ma w wawie i z checia by mogl zaprezentowac na zywo? [ Dodano: Sro 07 Lis, 2007 15:35 ] Macias a co do Twoich pytan i obaw to tak samo jest u mnie, turbina okolo 1900-2000, obroty 600-700. No i fakt, poki turbo sie porzadnie nie rozkreci to padaka nie samochod. Nie wiem czy to normlane ale jak raz wyjezdzalem z garazu mechanika po nachyleniu hmm okolo 40 stopni to zaczal sie dlawic i tak kopcil czarnuchem z tylu ze sie przestarszylem:) ale wystarczylo zatrzymac sie, gaz i ognia:D Fajnie by bylo jakby zbierala sie od wczesniejszych obrotow, pisza o wywaleniu kata i wlasnie o chipie, tylko jak spalanie wtedy i zywotnosc silnika(po chipie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Pytanie o Neste do Ciebie bo widze ze lubisz:) Czy jest tam mozliwosc tankowania na karte kredytowa? tzn wsadzam karte tankuje a oni mi sciagaj tyle za ile nalalem a nie ze musze np 200zl wrzucic i za tyle nalac, pytam bo zawsze tankuje do pelna. Wkładasz kartę, podajesz max kwotę za jaką ma zalać, podajesz pin, tankujesz. Na koncie blokują Ci max kwotę, którą podałeś, a po paru dniach z konta ściągają tylko tyle ile było zatankowane. Ps. dzięki za uznanie odnośnie statystyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariuszt Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Fajnie, takiej odpowiedzi oczekiwalem, dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 AUTKO JAK NIE CHODZI TURBINA JEST STRASZNIE MULASTE NIE MA MOCY Tak mi się jeszcze przypomniało tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=35521 jest mój film. Czy ktoś z Was może nakręcić podobny ? Albo np. w przedziale 60-120 @ 3 biegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MACIAS Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 WIELKIE DZIĘKI PANOWIE ZA INFO. TOCHE SIĘ USPOKOIŁEM POSTARAM SIĘ NAGRAĆ TAKI FILMIK JAK KOLEGA TOMEK. POZDZRAWIAM MACIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariuszt Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Hejka, Teres jesli mierzyles to podaj jak Ci przyspiesza 0-100(licznikowe)km/h i 80-140@4 biegu. Z filmiku wynika ze 0-100 masz po jakis 9s:) Ja dzis postaram sie zmierzyc(moze i nagrac) ale jakos czarno widze taki wynik. Dzieki pzdr Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 MACIAS, super felgi. Takie potrzebuje na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariuszt Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Hejka, MACIAS to teraz jak Ci zginal to wiesz gdzie szukac :diabel2: A propos mojego pomiaru 0-100 to wyszlo jakies 14sek(2 osoby i pelny bak, zimowe opony) Sprobuje jeszcze zwyklym stoperem zmierzyc a nie komorka i w pojedynke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi