Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

woda po stronie pasażera

Gość nuta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Piteq,to wygląda jak drżenie plastiku o przednią szybę,ale mnie zdziwiło to gdyż u mnie deska ma zachowaną pewną odległość i sprawdzałem na całej długości nie dotyka szyby,a odgłos drżenia dochodził właśnie od szyby,więc następnym etapem było sprawdzenie co znajduje się w tym miejscu pod deską i może generować taki dżwięk,no i trafiłem naplastyki które po poruszeniu lub ściśnięciu wydawały taki odgłos.

Notek,naciskam na córę ale ciężko to idzie! co do wskazówek,to wsadż rękę (po zdemontowaniu schowka)pod samą szybę,centralnie,uchwyć za nadmuch na przednią szybę i ściśnij go palcami,u mnie trzeszczał jak najęty!powodzenia :one:

A swoją drogą mógłbyś zajrzeć przy jakiejś okazji na spota :)

Do Notka,

Ja zrobiłam tak jak mi kiedyś opisywałeś, ale jeszcze trochę stukało więc nadsłuchiwałam dalej. Trudnosć moja polegała na tym, iż nie mogłam jednocześnie jechać, słuchać i naciskać w różne miejsca, żeby zobaczyć w którym miejscu stuka. Niby teoretycznie klapa dochodzi do takich gumowych odbojniczków, ale mimo to stukałą. Szczoteczką domykową przykleiłam więc na całym obwodzie przylegania klapy (ale do schowka). Do klapy przykleiłam tylko po bokach i już schowek nie stuka. Jeszcze wsadziłam gumkę z prawej strony, na dole pomiedzy schowek, a bok (tam gdzie zaraz się zaczyna czarna uszczelka) i schowek jast cicho. Szczoteczek nie widać bo są pod kolor.

Do JACKO29,

Zastanawiam się jakie znaczenie ma ta gąbeczka, bo u mnie także plastik nie dotyka szyby. Gąbeczka ma jakieś 10 cm, a jak by się ją wyjęło to by stukało. Może ten plastik się jakoś odkształca pod wpływem temperatury. Moja koleżanka także ją ma. Podobno nowsze Notki mają jakąś uszczelkę już zamontowaną pomiędzy plastikiem, a szybą. Może podjedź do Nissana i poproś, żeby Ci ją przykleili. To jest tak samo dziwna sprawa jak "odklejone" podszybie. Wszystkie Notki jakie oglądałam maja odklejone więcej lub mnie podszybie (np. plastik na podszybiu, tam gdzie spływa płyn po spryskaniu). Jak dzwoniłam do Nissana to ich to nie dziwi. Może z tą gąbką i drżenie to taka sama dziwna sprawa jak to odklejające się podszybie, blaszka oraz te stuki w układzie kierowniczym :( .

Pozdrawiam,

Pitqowa (kobieta)

[ Dodano: Pią 16 Maj, 2008 21:15 ]

no i trafiłem naplastyki które po poruszeniu lub ściśnięciu wydawały taki odgłos.

Jak to trafiłeś na plastiki? Możesz opisać to trochę bardziej zrozumiale i szczegółowo tak żebym zrozumiała, bo ja dziewczynką jestem g:)

Notek ,spoty w każdy pierwszy piątek miesiąca godz 19 parking IKEA Katowice sektor czerwony sekcja c.Może kiedyś pogadamy przy kawie :D

Piteq,czytaj wyżej te plastyki to rurki od nadmuchu na szybę i są głęboko pod deską rozdzielczej

U mnie też jest(jeszcze)gąbeczka przy vin-ie.

No to pczekamy :D Po powrocie opisz jak się note spisywało.Miłego wypoczynku :one:

Notku,

Podczas Twojego urlopu forum napewno pogrąży sie w letargu i senności :( .

Zyczę Ci miłego urlopu, wielu fajnych przygód :) i także czekam na Twoje notkowe wrażenia z długiej trasy.

Pitqowa g:)