Gość mrówa Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 mam primerke p10 1,6 slx dzis wlaczylem wsteczny bieg i zaczałem ruszac, nagle auto zachowalo sie tak jak by zrzucilo bieg. ale galka zostala w pozycji biegu wstecznego i nie da sie wogóle ruszyc!!! do tego zachowuje sie auto jak by bylo na luzie... co robic :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzingis Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 zanim zaczniesz sprawdzać skrzynie biegów zerknij na sprzęgło może tarcza pekła lub wycisk padł, poznasz po wyciśnięciu sprzęgła czy cos sie zmieniło, większy luz lub cos takiego siła nacisku czy jest taka sama itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 sprawdz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary-1909 Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Mój znajomy miał to samo tyle, że w Vectrze. Co się okazało, półoś mu się wysunęła ze skrzyni. Spróbuj dopchnąć obydwie półosie. Może grzebałeś coś przy zawieszeniu w ostatnim czasie i nie do końca wpiąłeś półoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 A może tradycyjnie pękła półośka ? Chyba nie ma P10-tki, w której nie poleciałaby półoś (lewa bodajże - w miejscu, gdzie jest nałożony gumowy tłumik drgań) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borys Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Mi to wyglada na polos tak jak napisal marmor, w tych autach to standard wrzuciles bieg pusciles sprzeglo poloska sie zerwala i teraz tak jakby byl na luzie typowe objawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ale galka zostala w pozycji biegu wstecznego i nie da sie wogóle ruszyc!!! Czym się nie da ruszyć, "gałką" czy autem, nawet na innych biegach? Jeżeli to pierwsze to masz problem ze skrzynią, jeżeli druga opcja to tak jak koledzy podpowiadają urwała się półoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.