Gość Johny Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam Wszystkich, to moj pierwszy post na tej grupie dlatego prosze o wyrozumialosc :-) wkrotce zostane posiadaczem D40 i najwyzszy czas na poszukiwanie Hardtop'u. Rozwazam wlasciwie dwa typy Roadranger'a lub Snug Top XTR. Drugi z wymienionych sporo drozszy. Prosze podzielcie sie opiniami na temat tych dwoch modeli. Wady i zalety :-) Pozrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam Wszystkich, to moj pierwszy post na tej grupie dlatego prosze o wyrozumialosc :-)wkrotce zostane posiadaczem D40 i najwyzszy czas na poszukiwanie Hardtop'u. Rozwazam wlasciwie dwa typy Roadranger'a lub Snug Top XTR. Drugi z wymienionych sporo drozszy. Prosze podzielcie sie opiniami na temat tych dwoch modeli. Wady i zalety :-) Pozrawiam Mirek Widziałem oba RR ma nawet ktoś z forum, kwestia wyglądu to rzecz gustu oczywiście ale najważniejszy jest dokładny montaż a z tego co wiem to z RR kumpel ma sporo problemów (cieeknie) ale oczywiście to nie jest kwestia tego z RR jest zły jest źle zamontowany. Mi Alpha w zupełności starcza i nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Mi Alpha w zupełności starcza i nie cieknie Jeden ze sprzedawca SNUG'a uzasadnial wysoka cene tego modelu tym wlasnie ze w odroznieniu od np. Alphy nie cieknie, nie luszczy sie lakier, nie szumi podczas jazdy, nie pekaja szyby. Ciekawy jestem czy komus z posiadczy Alph'y pekla juz szyba albo czy luszcze sie lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Mi Alpha w zupełności starcza i nie cieknie Jeden ze sprzedawca SNUG'a uzasadnial wysoka cene tego modelu tym wlasnie ze w odroznieniu od np. Alphy nie cieknie, nie luszczy sie lakier, nie szumi podczas jazdy, nie pekaja szyby. Ciekawy jestem czy komus z posiadczy Alph'y pekla juz szyba albo czy luszcze sie lakier? Ok mam Alphe 4 miesiące napewno nie szumi i nie przecieka (sprawdzałem dość dokładnie na myjni ciśnieniowej)...kumpel ma od roku nie szumi mu nie łuszczy się i nie pękła mu szyba... Ale wiem, że pojawiają się problemy szczególnie z przeciekaniem kiedy Alpha jest źle zamontowana..a zdarza się tak bardzo często.... Mi Alphe instalował Steeler i wykonali to bez zarzutu....Po za tym różnica w cenie ogromna...między Snugiem a Alphą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Każdy hardtop może być kiepski jak jest kiepsko założony. :< Alpha :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak chcecie mieć dobrą jakośc to tylko ARB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak chcecie mieć dobrą jakośc to tylko ARB Masz jakies doswiadczenia z tym SNUG TOP'em? Wedlug opinii kilku sprzedawcow jest najlepszy na rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Mam doświadczenia bo oglądałlem dwa takie w serwisie przed i po lakierowaniu i jestem w posiadaniu ARB. Kylon ma ARB w wersji do lakierowania i doskonale je montuje. Mój był montowany w ASO i musze niestety poprawić uszeczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ale jak nie zamontujesz w aso a bedzie tarl o bude to uznaja ze nie moze byc obtarcie usuniete na gwarancji...ja mam tak z coverem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ARB nie obciera o budę więc problemu nie ma. Co prawda raz wykrzyżowałem tak auto że buda wgniotła lekko tylną ścianę no ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ale jak pusci Ci paka (sruby od ramy, czy sie troche przesunie) i uszkodzi kabine zamontowany nie w aso hardtop arb to nie uznaja ci gwarancji na uszkodzenie kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Jak oni zamontuja hardtop to tez nie uznaja bo to uszkodzenie mechaniczne cos jak walnięcie młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 hmm magik od reklamacji w tt twierdzi ze obtarcia jak by klapa byla montowana w nissanie naprawili by na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Co prawda raz wykrzyżowałem tak auto że buda wgniotła lekko tylną ścianę no ale.... :one: :one: To rama w navce jest taka sprężysta? :zdziw: Wiem, że w GAZiku 69 jak był na max wykrzyżu, to się maska odginała o 5-6cm ale w Navce to jeszcze nie słyszałem. Pewnie dlatego, że nikt nie sprawdzał wykrzyży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 e ale ja nie kojarze zebym sie tak wygial gdzies natomiast jestem na 99% pewien ze to nie wybiecie ramy a praca kabiny/paki na mocowaniach do ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 No to był skrót myślowy tak czy inaczej slad na kabinie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi