Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Hardtop SNUG XTR

Gość Johny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich, to moj pierwszy post na tej grupie dlatego prosze o wyrozumialosc :-)

wkrotce zostane posiadaczem D40 i najwyzszy czas na poszukiwanie Hardtop'u.

Rozwazam wlasciwie dwa typy Roadranger'a lub Snug Top XTR. Drugi z wymienionych sporo drozszy. Prosze podzielcie sie opiniami na temat tych dwoch modeli. Wady i zalety :-)

Pozrawiam Mirek

Witam Wszystkich, to moj pierwszy post na tej grupie dlatego prosze o wyrozumialosc :-)

wkrotce zostane posiadaczem D40 i najwyzszy czas na poszukiwanie Hardtop'u.

Rozwazam wlasciwie dwa typy Roadranger'a lub Snug Top XTR. Drugi z wymienionych sporo drozszy. Prosze podzielcie sie opiniami na temat tych dwoch modeli. Wady i zalety :-)

Pozrawiam Mirek

Widziałem oba RR ma nawet ktoś z forum, kwestia wyglądu to rzecz gustu oczywiście ale najważniejszy jest dokładny montaż a z tego co wiem to z RR kumpel ma sporo problemów (cieeknie) ale oczywiście to nie jest kwestia tego z RR jest zły jest źle zamontowany.

Mi Alpha w zupełności starcza i nie cieknie

Jeden ze sprzedawca SNUG'a uzasadnial wysoka cene tego modelu tym wlasnie ze w odroznieniu od np. Alphy nie cieknie, nie luszczy sie lakier, nie szumi podczas jazdy, nie pekaja szyby. Ciekawy jestem czy komus z posiadczy Alph'y pekla juz szyba albo czy luszcze sie lakier?

Jeden ze sprzedawca SNUG'a uzasadnial wysoka cene tego modelu tym wlasnie ze w odroznieniu od np. Alphy nie cieknie, nie luszczy sie lakier, nie szumi podczas jazdy, nie pekaja szyby. Ciekawy jestem czy komus z posiadczy Alph'y pekla juz szyba albo czy luszcze sie lakier?

Ok mam Alphe 4 miesiące napewno nie szumi i nie przecieka (sprawdzałem dość dokładnie na myjni ciśnieniowej)...kumpel ma od roku nie szumi mu nie łuszczy się i nie pękła mu szyba... Ale wiem, że pojawiają się problemy szczególnie z przeciekaniem kiedy Alpha jest źle zamontowana..a zdarza się tak bardzo często....

Mi Alphe instalował Steeler i wykonali to bez zarzutu....Po za tym różnica w cenie ogromna...między Snugiem a Alphą...

Mam doświadczenia bo oglądałlem dwa takie w serwisie przed i po lakierowaniu i jestem w posiadaniu ARB. Kylon ma ARB w wersji do lakierowania i doskonale je montuje. Mój był montowany w ASO i musze niestety poprawić uszeczelki

ale jak pusci Ci paka (sruby od ramy, czy sie troche przesunie) i uszkodzi kabine zamontowany nie w aso hardtop arb to nie uznaja ci gwarancji na uszkodzenie kabiny :)

Co prawda raz wykrzyżowałem tak auto że buda wgniotła lekko tylną ścianę no ale....
:one: :one:

To rama w navce jest taka sprężysta? :zdziw: Wiem, że w GAZiku 69 jak był na max wykrzyżu, to się maska odginała o 5-6cm ale w Navce to jeszcze nie słyszałem. Pewnie dlatego, że nikt nie sprawdzał wykrzyży :D

e ale ja nie kojarze zebym sie tak wygial gdzies natomiast jestem na 99% pewien ze to nie wybiecie ramy a praca kabiny/paki na mocowaniach do ramy