Gość borek Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Chcialem sie dowiedziec czy naped na 4 kola w sunnym jest staly czy mozna go przelaczyc w srodku nie mam rzadnych przyciskow moze pod maska jak to sie prosze o napisanie z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Naped na 4 kola byl chyba tylko w gti-r... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość borek Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 no chyba nie bo mam naped na 4 kola w 1.6 16V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Naped na 4 kola byl chyba tylko w gti-r... Tak jak pisze borek, byly zwykle wersje sunny z napedem na cztery lapy. Dodam od siebie ze p10 tez takie byly. A co do samego pytania to wydaje mi sie ze staly ale tego nie wiem na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Gdzieś tam wyczytałem, że jest to stały napęd. 4x4 były w GTI-Rach i nie których kombi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tdkamot Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Mam sunny kombi 4x4 1,6 16v i jest to stały napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość motaba Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgadzam się Sunny w wersji 4x4 były tylko w wersji ze stałym napędem, elementem przenoszącym napęd na tył jest sprzęgło tarciowe umieszczone tuż za skrzynią rozdzielczą(taki dodatek do normalnej skrzyni od n14). Nie ma żadnych przełączników zarówno mechanicznych czy elektrycznych. Działa podobnie jak wiskoza np w fiacie Panda 4x4 czy Syncro w Golfach, Pasatach . Wiem bo mam takiego Sunny 4x4 tyle że w odróżnieniu od kolegi powyżej wersja 4 drzwi sedan. PS. Napęd prosty ale jakże skuteczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 uuuu... sedanik 4x4, no prosze... ciekawe czy napęd jest taki sam jak w gti-r? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fck Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 ale panda to ma raczej naped 4x4 dolaczany komputerem przy uslizgu kól a nie staly.Staly tzn jedziesz 10 na godzine i napedza ci wszystkie kola jedziesz 110 i tak samo, niewazne czy sucho czy mokro zawsze jest 4x4. Tak jak bmw e30 x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.