Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] wgnieciony tylny zderzak

Gość blufut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dzisiaj po wyjściu z galerii handlowej zobaczyłem że ktoś mi przywalił na parkingu w almerę. Wygląda to tak jakby ktos uderzył hakiem. Jest dość mocne wgniecenie w lewym rogu. Zdejmować zderzak czy wypychać nie odkręcając?

Właśnie, opalarka może znoszczyć lakier (który i tak jest w sumie złuszczony). Wysoka temperatura nie zdeformuje plastiku? A ręką bądź jakimś drewienkiem nie można? Sorry za pytania ale mechanika jest mi dość obca.

jak zrobisz to z głową to nic nie odpadnie :) przerabiałem to kiedyś u siebie w N15 nagrzewać ale nie za mocno większe prawdopodobieństwo jest że farba na zimno odskoczy niż na gorąco

pod spodem wszystko widać jak na dłoni :D demontaż zderzaka zajął mi 15min w robiłem to pierwszy raz :) myślę że do tego typu uszkodzenia nie trzeba zdejmowac zderzaka a jak już go zdejmiesz to lepiej oddaj tam gdzie plastiki spawają za jakieś 10zł powinni ci ładnie wypchnąć wgniecenie tak ze farba napewno nie odskoczy

To nic nie da- farba jest i tak złuszczona. A poza tym u mnie w okolicy nigdzie nie ma takiego zakładu, więc i na paliwo by trochę kasy poszło. Co będzie to będzie- i tak na wiosnę czeka mnie lakierowanie dachu i progów- teraz najwyżej zaprawię to jakoś żeby to miało ręce i nogi.

[ Dodano: Nie 11 Lis, 2007 11:27 ]

A jednak zdecyduje się na rozwiązanie malina_f1. Teraz pozostaje mi znalezienie zakładu spawającego plastiki.

[ Dodano: Czw 29 Lis, 2007 20:12 ]

Samodzielnie wypchnąłem zderzak z pomoca opalarki. Niestety nie udało mi się uzyskać idealnego kształtu i miejscu załamania pozostał ślad. Ale przynajmniej tak nie razi jak wgnieciony zderzak.

Pozdrawiam

blufut

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...