Gość Michel Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Hej, Tuż po odpaleniu (czasem) przez około 0,5 min czuć benzynę. Co może być przyczyną? Zaznaczam, iż dzieje się tak tylko przy pierwszym rozruchu danego dnia. Wydaje mi się, że zaczęło się to dziać po wymianie świec, ale nie wiem czy się tym sugerować, bo np. może to być związne z mniejszą temeraturą powietrza...? Proszę o pomoc , czy warto się tym przejmować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gotrek Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 A może po prostu masz jakąś dziurę w tłumiku i przy włączeniu silnika zanim wypali to co w niej jest, to czujesz zapach paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michel Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 tłumik cały, sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Nie przejmował bym sie.Jest to normalny efekt chwilowego zwiększenia dawki paliwa podczas rozruchu zimnego silnika(odpowiednik ssania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.