Gość Johny Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy ktos z Was uzytkuje cos takiego http://tnij.org/agjt ? a moze jest inne rozwiazanie umozliwiajace dolaczenie np.kamery cofania lub DVD do oryginalnego wyswietlacza Sat-Nav na desce ? Mimo ze moja Navara jest wciaz w drodze z Hiszpanii staralem sie rozpoznac temat i niestety w systemie oryginalnym Sat-Nav brak jest wejscia Video i istnieje jedyna mozliwosc uzycia ww. interface'u aby umozliwic podpiecie zewnetrznych urzadzen. Niemiecki dealer tego urzadzenia nie podaje ceny zas czeski kalkuluje go na okolo 1,5 tys-2 tys. PLN Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marlew74 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jeszcze nie odebrałem wozu, ale już jestem również ciekaw, czy jest patent na podłącznie kamery cofania i możliość podłączenia DVD pod ekran w wersji z pakietem IT. Byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jeszcze nie odebrałem wozu, ale już jestem również ciekaw, czy jest patent na podłącznie kamery cofania i możliość podłączenia DVD pod ekran w wersji z pakietem IT. Byłoby super. masz juz niezle rozpoznany temat. Czekam na odpowiedz kilku importerow interfacu'u. Np. w Czechach w Pradze kosztyje to wraz z kamera cofania,montaz, i oddzielne wejscie na DVD okolo 3,5 -4 tys. PLN. W Polsce,mam kontakt z tej grupy do Swidnicy i orientacyjnie kosztuje to z montazem urzadzenia umozliwiajacego podlaczenie kamery i DVD okolo 2tys. PLN. I jeszcze jedna wiadomosc- beda mamy do Nissana juz w lutym 2008, wiadomosc mam z NAvteq dostawcy i producenta map do Clariona ktorego urzadzenia uzywa Nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Mapy już są. Nieoficjalnie. Tajnie. No nie wiem jak ale ja mam http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=427932#427932 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Mapy już są. Nieoficjalnie. Tajnie. No nie wiem jak ale ja mam http://www.nissanklub.pl/... mozesz cos blizej napisac. do jakiego modelu Nissana jest ta mapa? jaka jest wielkosc plikow i jakie oznaczenie ma plyta-wersja, numer itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Pliki mają 5,85GB. Na pewno działa w Navarze D40 i Pathcie. A więc chyba i w Murano? Płyta jest na 07-08 rok. Oznaczeń brak. Najważniejsze, że działa. Od roku męczyłem się z wersją 06-07, gówno wartą. Mojej dzielnicy (we Wrocławiu ) nie było w ogóle. teraz jest bardzo szczegółowa Spróbuję jutro powielić. Dajcie znać kto chce. Na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocik Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 A powiedzcie koledzy jak pod ta navigacje podpiąć inne audio np Ipod , mp3 player ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabs666 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich. Po oficjalnym przywitaniu sie na odpowiedniej witrynce, mój pierwszy post :] Na stronce Navteq są szczegółowe mapy Europy Centralnej w tym Polski oznaczenie 2008-1 Może ktoś wie co to jest to "PND" przy pierwszej mapce, która jest droższa od tej poniżej? Ja cały czas męczę się na 2006-01 TRAGEDIA [ Dodano: Pią 30 Lis, 2007 12:41 ] No i zapomniałem wkleić link do stronki Navteq. Pierwszy post:] http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP...lCategories=YES Co ciekawsze, to na stronie oficjalnego przedstawiciela Navteq na Polskę(www.navishop24.pl), nie ma nic o nowych mapach. Jak zwykle ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacerek10 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam wszystkich Mam pytanko dotyczące właśnie navi w nawarce. w momencie jak ruszam z miejsca blokuje się możliwość ustalenia adresu i pewne funkcje w mojej nawigacji. Przewaliłem SM ale nic nie mogę znaleźć, może ktoś wie jak to odblokować, bo nie zawsze chce mi się zatrzymywać żeby ustalić sobie adres, a jeśli chodzi o mapę Polski to piszcie do mario62, jego mapa jest super i można poużywać wreszcie tej fabrycznej navi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zboj Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 PND = portable navigation device, czyli przenośne urządzenie nawigacyjne Pozdro, Zbój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabs666 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzięki Zboj ! Jacerek10 - Hmm... wiesz co ja też przewaliłem całą nawigację i u mnie takiej funkcji nie ma, ale i też navi podczas jazdy się nie blokuje.Może masz nowszy soft na 2008 i takie są ustawienia fabryczne ze względów bezpieczeństwa.Pytanie tylko dlaczego pasażer nie mógłby nastawiać navi podczas jazdy ? BTW kiedy kupiłeś Navkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacerek10 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 zakupiłem navarke w październiku, model 2008, muszę się jednak przyznać, że jakiś czas temu bawiłem się opcją diagnosis system i miałem tam 11 zakładek, coś tam kliknąłem w tej 11 i teraz mam 10 zakładek. Na stronie AV-48 SM też widocznych jest 11 zakładek, ale SM nie opisuje tej jedenastej i nie wiem co to jest, może uaktywniając tą 11 zakładkę coś sobie zblokowałem. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 [ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 15:44 ] Czekam na odpowiedz kilku importerow interfacu'u. Np. w Czechach w Pradze kosztyje to wraz z kamera cofania,montaz, i oddzielne wejscie na DVD okolo 3,5 -4 tys. PLN. W Polsce,mam kontakt z tej grupy do Swidnicy i orientacyjnie kosztuje to z montazem urzadzenia umozliwiajacego podlaczenie kamery i DVD okolo 2tys. PLN. Proszę o więcej informacji na ten temat. Czy taki interface jest już dostępny w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gregimiczi Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 mario62, Witam. Widze ze posiadasz wiedze na temat navi do nissana. Sciagam wlasnie Nissana Titan z USA. Ma navi i czy mozesz pomoc jak najlepiej dolozyc kamerke cofania i jak wgrac mapki do navi z polska? Z gory dzieki za odpowiedz. [ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 16:24 ] Auto doplaynelo wkrotce podesle zdjecia na powitalnie. Mapka Polski juz dziala tylko jeszcze mam problem z glosem, tzn nie ma zadnego dzwieku z navi podczas jazdy. Czy to moze byc wina tego ze auto jest z USA a maka Polska? Inny system dzwieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu1983 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 mario62, Witam. Widze ze posiadasz wiedze na temat navi do nissana. Sciagam wlasnie Nissana Titan z USA. Ma navi i czy mozesz pomoc jak najlepiej dolozyc kamerke cofania i jak wgrac mapki do navi z polska? Z gory dzieki za odpowiedz. [ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 16:24 ] Auto doplaynelo wkrotce podesle zdjecia na powitalnie. Mapka Polski juz dziala tylko jeszcze mam problem z glosem, tzn nie ma zadnego dzwieku z navi podczas jazdy. Czy to moze byc wina tego ze auto jest z USA a maka Polska? Inny system dzwieku? Witam, jaką wersję map należy kupić do sprowadzonego z USA Titana 2006 żeby była polska? Na stronie navteqa nie mają titana... Czy mapy do carminata renault/nissan pójdą mi w tym autku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi