Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

interface NAV- DVD

Gość Johny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z Was uzytkuje cos takiego http://tnij.org/agjt ? a moze jest inne rozwiazanie umozliwiajace dolaczenie np.kamery cofania lub DVD do oryginalnego wyswietlacza Sat-Nav na desce ? Mimo ze moja Navara jest wciaz w drodze z Hiszpanii staralem sie rozpoznac temat i niestety w systemie oryginalnym Sat-Nav brak jest wejscia Video i istnieje jedyna mozliwosc uzycia ww. interface'u aby umozliwic podpiecie zewnetrznych urzadzen. Niemiecki dealer tego urzadzenia nie podaje ceny zas czeski kalkuluje go na okolo 1,5 tys-2 tys. PLN

Pozdrawiam

Mirek

Jeszcze nie odebrałem wozu, ale już jestem również ciekaw, czy jest patent na podłącznie kamery cofania i możliość podłączenia DVD pod ekran w wersji z pakietem IT. Byłoby super.

masz juz niezle rozpoznany temat. Czekam na odpowiedz kilku importerow interfacu'u. Np. w Czechach w Pradze kosztyje to wraz z kamera cofania,montaz, i oddzielne wejscie na DVD okolo 3,5 -4 tys. PLN. W Polsce,mam kontakt z tej grupy do Swidnicy i orientacyjnie kosztuje to z montazem urzadzenia umozliwiajacego podlaczenie kamery i DVD okolo 2tys. PLN. I jeszcze jedna wiadomosc- beda mamy do Nissana juz w lutym 2008, wiadomosc mam z NAvteq dostawcy i producenta map do Clariona ktorego urzadzenia uzywa Nissan

Pliki mają 5,85GB. Na pewno działa w Navarze D40 i Pathcie. A więc chyba i w Murano? Płyta jest na 07-08 rok. Oznaczeń brak. Najważniejsze, że działa. Od roku męczyłem się z wersją 06-07, gówno wartą. Mojej dzielnicy (we Wrocławiu ) nie było w ogóle. teraz jest bardzo szczegółowa :) Spróbuję jutro powielić. Dajcie znać kto chce. Na priva.

Witam wszystkich.

Po oficjalnym przywitaniu sie na odpowiedniej witrynce, mój pierwszy post :]

Na stronce Navteq są szczegółowe mapy Europy Centralnej w tym Polski oznaczenie 2008-1

Może ktoś wie co to jest to "PND" przy pierwszej mapce, która jest droższa od tej poniżej?

Ja cały czas męczę się na 2006-01 TRAGEDIA :(

[ Dodano: Pią 30 Lis, 2007 12:41 ]

No i zapomniałem wkleić link do stronki Navteq.

Pierwszy post:]

http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP...lCategories=YES

Co ciekawsze, to na stronie oficjalnego przedstawiciela Navteq na Polskę(www.navishop24.pl), nie ma nic o nowych mapach.

Jak zwykle !

Gość jacerek10

Witam wszystkich

Mam pytanko dotyczące właśnie navi w nawarce.

w momencie jak ruszam z miejsca blokuje się możliwość ustalenia adresu i pewne funkcje w mojej nawigacji. Przewaliłem SM ale nic nie mogę znaleźć, może ktoś wie jak to odblokować, bo nie zawsze chce mi się zatrzymywać żeby ustalić sobie adres, a jeśli chodzi o mapę Polski to piszcie do mario62, jego mapa jest super i można poużywać wreszcie tej fabrycznej navi

Dzięki Zboj !

Jacerek10 - Hmm... wiesz co ja też przewaliłem całą nawigację i u mnie takiej funkcji nie ma, ale i też navi podczas jazdy się nie blokuje.Może masz nowszy soft na 2008 i takie są ustawienia fabryczne ze względów bezpieczeństwa.Pytanie tylko dlaczego pasażer nie mógłby nastawiać navi podczas jazdy ?

BTW kiedy kupiłeś Navkę?

Gość jacerek10

zakupiłem navarke w październiku, model 2008, muszę się jednak przyznać, że jakiś czas temu bawiłem się opcją diagnosis system i miałem tam 11 zakładek, coś tam kliknąłem w tej 11 i teraz mam 10 zakładek. Na stronie AV-48 SM też widocznych jest 11 zakładek, ale SM nie opisuje tej jedenastej i nie wiem co to jest, może uaktywniając tą 11 zakładkę coś sobie zblokowałem. POMOCY

• 8 miesięcy temu...

[ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 15:44 ]

Czekam na odpowiedz kilku importerow interfacu'u. Np. w Czechach w Pradze kosztyje to wraz z kamera cofania,montaz, i oddzielne wejscie na DVD okolo 3,5 -4 tys. PLN. W Polsce,mam kontakt z tej grupy do Swidnicy i orientacyjnie kosztuje to z montazem urzadzenia umozliwiajacego podlaczenie kamery i DVD okolo 2tys. PLN.

Proszę o więcej informacji na ten temat. Czy taki interface jest już dostępny w Polsce ?

Gość Gregimiczi

mario62, Witam. Widze ze posiadasz wiedze na temat navi do nissana. Sciagam wlasnie Nissana Titan z USA. Ma navi i czy mozesz pomoc jak najlepiej dolozyc kamerke cofania i jak wgrac mapki do navi z polska? Z gory dzieki za odpowiedz.

[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 16:24 ]

Auto doplaynelo wkrotce podesle zdjecia na powitalnie. Mapka Polski juz dziala tylko jeszcze mam problem z glosem, tzn nie ma zadnego dzwieku z navi podczas jazdy. Czy to moze byc wina tego ze auto jest z USA a maka Polska? Inny system dzwieku?

• 1 rok później...
Gość miszczu1983

mario62, Witam. Widze ze posiadasz wiedze na temat navi do nissana. Sciagam wlasnie Nissana Titan z USA. Ma navi i czy mozesz pomoc jak najlepiej dolozyc kamerke cofania i jak wgrac mapki do navi z polska? Z gory dzieki za odpowiedz.

[ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 16:24 ]

Auto doplaynelo wkrotce podesle zdjecia na powitalnie. Mapka Polski juz dziala tylko jeszcze mam problem z glosem, tzn nie ma zadnego dzwieku z navi podczas jazdy. Czy to moze byc wina tego ze auto jest z USA a maka Polska? Inny system dzwieku?

Witam,

jaką wersję map należy kupić do sprowadzonego z USA Titana 2006 żeby była polska?

Na stronie navteqa nie mają titana...

Czy mapy do carminata renault/nissan pójdą mi w tym autku?