Gość RavRinz Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam! Jakiś czas temu w mojej Micrze K10 poszła uszczelka pod głowicą, dojechałem do mechanika... oprócz wymiany uszczelki zleciłem mu także aby przy okazji wymienił pasek rozrządu, rolkę napinającą, filtr oleju i olej... no i wszystko zrobił. Odebrałem auto, zapłaciłem (630zł) i pojechałem... pojeżdziłem 5 dni (przejechałem 250 km) i trach... Sytuacja stała się na stacji benzynowej gdy podjeżdzałem aby zatankować.... coś zaczęło zaczęło grzechotać, ale samochód jechał... zdrowy rozsądek mówił mi aby dalej nie jechać i zadzwoniłem po szwagra aby mnie zaholował do mechanika u którego byłem wcześniej. Póżniej samochód już nie odpalał. Mechanik oczywiście miał dużo innej roboty i dopiero po kilku dniach mi powiedział, że pasek rozrządu jest ok, a poszły 4 zawory - nie ma pojęcia czemu. Czy może jest tak, że to on coś spiepszył i teraz nie chce się przyznać, a może te zawory mogą pójść tak same od siebie? Nie mam zamiaru płacić mu drugi raz gdyby to jednak była jego wina... Proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 wydaje mi się że jak było wszystko dobrze zrobione to nie powinno mieć coś takiego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 a moze tak przeskoczył Ci pasek o kilka ząbków?? ewidenta wina mechanika!!! po co wymieniał rolkę?? oczywiście umyje ręce że nie jego ale on naprawiał więc on ponosi odpowiedzialność za powstałem szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 a poszły 4 zawory - nie ma pojęcia czemu. Na piwo poszły? Konkretnie to co się z nimi stało? 99% uszkodzeń zaworów to wypalenie lub wygięcie z powodu spotkania z tłokiem, czyli coś z paskiem było nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 podstawowe pytanie ile miales na budziku a drugie jakiej firmy pasek mieles zamontowany po remoncie i czy napewno filtr ileju byl wymieniony, o olej nie pytam bo jest sprawa drugozedna, z eguly silniki micry są raczej nieznidzczalne oczywicie jezeli dodtknie sie do nich ktos kto niema pojecie o japonczykach to moze byc gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robo_c Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 i wg mnie mało prawdopodobne jest zeby poszly 4 zawory naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 faktem jest ze masz to zrobienia glowice tylko dojdz najpierw czemu tak sie stalo :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hochoł Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Mechanik powiedział, że pasek rozrządu jest ok, a poszły 4 zawory A pokazał tobie ten pasek rozrządu :?: Według mnie trzasnął pasek i co za tym idzie doastały zawory.U mnie jak poszedł pasek rozrządu bo"mechanik" skrzanił sprawę z wymianą pompy wodnej to pękła jeszcze krzywka zaworowa no i tak jak u ciebie wszystki zawory :/ Weź przyciśnij tego "fachowca" niech pokaze tobie ten pasek ,który rzekomo jest cały.Powodzenia przy załatwianiu tej przykrej sprawy z silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 możliwe, ze poszedł pasek, jak mówił już hochoł, ale teraz to już pozamiatane, jak go spytasz, żeby pokazał Ci pasek to mógł już założyć nowy, żeby nie ponieść konsekwencji. Ja bym nie bawił się w robienie zaworów, poszukaj na allegro dobrego silnika i wymień cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 podstawowe pytanie ile miales na budziku napewno niewiele, podjeżdzał na stacje żeby zatankować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Przebiegu ile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RavRinz Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Przebieg niby 130 000, ale w to nie wierzę (Rocznik 1990). Prędkość miałem niewielką - może 5 km. Trochę dziwne, żeby nowy pasek poszedł. Pokazywał mi wcześniej że pasek jest ok, chociaż tak jak pisze Pablo_Snk mógł założyć nowy. :/ Mechanik już zawory kupił - jeden kosztował 20 zł. Jak narazie mówił mi tylko o zaworach i nie wspominał mi żeby zepsuło się coś innego. Na sobotę auto ma być gotowe, więc będę wiedział co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi