Gość serwis121 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam. Micra 1,0 zagazowana. Rano po zapaleniu na benzynie chodzi prawidłowo około minuty, następnie obroty zaczynają falować raz niskie , raz wysokie i potrafi nawet zgasnąć. Po rozgrzaniu i przełączeniu na gaz jest wszystko ok, na benzynie na ciepło tez dobrze chodzi. Do tej pory nie zwracałem na to uwagi bo temperatura zewnętrzna był w granicach 10st i praktycznie po zapaleni na benzynie i dodaniu gazu auto od razu przełączało sie na gaz(przełączanie ustawiłem na 12st), ale teraz zrobiło się zimno i musi trochę dłużej pracować na benzynie. Gdzieś na forum wyczytałem ze przy jeżdzie na gazie w kompie zapisują się złe ustawienia i trzeba go co jakiś czas zresetować. Tak tez zrobiłem zdejmując klemę od akumulatora na 20min. ale to nic nie pomogło.. Może ktoś miał podobny problem i mi coś podpowie Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 ja mam też gaz w micrze, i oczywiście jest tez dużo problemów, jak jest zimno to wiadomo, ze musi troche dłużej pochodzić na benzynie, ponieważ musi rozgrzać się trochę, jak złapie temperaturę to jeździ potem na gazie bez zarzutów. A co do resetowania kompa to rozgrzałeś wcześniej auto na 20 min odłączyłeś, potem zaczepiłeś klamrę i włączyłeś silnik, aż włączy się wentylator? Kiedyś na forum były spory na ten temat, ale mi się wydaje, ze ten jest najlepszy. A od razu nie będzie ci jechał ponieważ gaz musi mieć dobrą temperaturę, a jak węże są zimne doprowadzające ciecz do reduktora to wiadomo, ze będzie szwankował. Prosta rada, rano jeździj na benzynie, aż nie złapie chociaż minimalnej temperatury na wskaźniku, niech tak wskazówka z 5mm podniesie i to potem na gaz przełączyć i będzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis121 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Kolego zle mnie zrozumiałeś, auto chodzi żle na benzynie jak jest zimne, w momencie jak sie przełączy na gaz wszystko jest OK.Co ciekawe jak jest ciepły i przełacze go spowrotem na benzyne to tez pracuje prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 aaa Teraz to rozumie. Spróbuj jeszcze raz zrobić format komputera, jeśli nie pomoże, proponuje zamiast grzebania, pojechać na komputer podczepią i wszystko będziesz wiedział, sprawdź jeszcze czy świece i przewody są dobre, ale proponuje jednak podjechać na diagnozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.