abdn Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Dziś podczas zmiany opon zostałem kompletnie zaskoczony tym, że mam w aucie śruby. Byłem przekonany, że są nakrętki. Auto kupiłem na alufelgach. Kupiłem nakrętki do stalowych i sprzedawca nie zapytał czy na pewno Note ma nakrętki. Mało tego tenże sprzedawca (sprzedaje na allegro) pisze że sprzedaje nakrętki do wszystkich modeli Nissana i wymienia m.in. Nota. Więc o co chodzi - sprzedawca jest niedoinformowany czy może dealer coś zamieszał? I jeszcze jedno pytanie - czy na przednich kołach macie dekielki osłaniające piastę - u mnie sa tylko z tyłu. Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Nakrętki? Zawsze myślałem, że w każdym samochodzie siedzą tam śruby. :zdziw: Co do Note'a, to nie widziałem takiego z nakrętkami. Zawsze to były śruby. Natomiast w kwestii dekielków przykrywających piastę, to tak ma być. Zawsze są z tyłu, a z przodu nie ma. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdn Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Nakrętki były w moim poprzednim samochodzie (Yaris) i byłem też tym trochę zasugerowany. A jak z innymi modelami Nissana - też są śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Nakrętki były w moim poprzednim samochodzie (Yaris) i byłem też tym trochę zasugerowany. A jak z innymi modelami Nissana - też są śruby? Tego Ci na 100% nie powiem, bo ostatnio Nissan zaskakuje mnie dziwnymi pomysłami :kosci: , ale według mnie są śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja mam np w Bluebirdzie nakrętki i uważam że jest to dużo lepsze rozwiązanie niż jak śruby - choćby dlatego że przy zmianie kół śrubę kopniesz lub trącisz i już masz gwint utytłany w piachu a nakrętka to co najwyżej się poturla kawałek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Japońskie auta mają nakrętki natomiast nissan zniżył się obecnie do poziomu renault :028: i dał śrubki - note to już nie jest japoniec. :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abydos Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 czy do Note'a można zakupić śruby zabezpieczające ? byłem dziś w norauto i takowych w ogóle nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abydos Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 dałbyś jakieś namiary ? producenta? firme ? sklep gdzie można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Abydos,do stalówek musisz mieć śruby ze stożkiem,do alusów zależy jakie jest podejście. Ja śruby zabezpieczające kupiłem na allegro f-ma Królak (czy jakoś tak) http://moto.allegro.pl/item558196564_sruby...radziezowe.html Popatrz na to ,zadzwoń,ja już widzę w jego ofercie że ma śruby rozmiaru do Note A więcej: Otwór na piastę do NOTA,to 60.1mm,śruby m12 ze skokiem 1.5mm,pod klucz 19,długość gwintu ok 28mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
txm777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam! ja do alusów kupiłem razem z autem w salonie. Wówczas - prawie 3 lata temu - wzięli za nie 132 zł. Widzę, że teraz chcą 5 zł więcej: http://www.nissan.pl/home/vehicles/compact....html?ln=/pl_PL Pozdro! Tomasz Uwaga! Strona nissan.pl nie "działa" pod operą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi