Gość kondeknissan Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam, Mam następujący problem: W pozycji jazdy na wprost kierownica jest lekko przekrzywiona w lewo. Samochodu jako tako nie ściąga, ale kierownica ma wyraźną tendencję na nawet małej nierówności do lekkiego skręcania się w lewo i wtedy zaczyna ściągać. Tak jakby...hmm są pewne opory, które pozwalają kiere ustawić an jazdę na wprost (wtedy też jest lekko przekrzywiona) ale na nierózwnościach ona sama się skręca bardziej w lewo ( minimalnie ) i zaczyna ściągać. Mało tego...na większych nierównościach poprzecznych, np przed światłami są takie dołeczki wystane w lato przez autka skręca się nawet bardziej niż opisywałem wcześniej. O kilka dobrych stopni. Co dołek to kiera w lewo i tak kilka razy i zanim stane, jakbym nic nie robił juz by nabrał wyraźnego promienia skrętu...Luzuw w zawieszeniu mechanior (badając łomem) nie wychwycił, a podłużnica była spawana, ale przed przednim kołem, wiec twierdzi że to nie ma wpływu. Dziwne to, bo nieraz jedzie ładnie a czasem usilnie mi skręca w lewo...O co może chodzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Ustawiales zbierznosc? (koszt okolo 40zl czas 30 minut) Glupie pytanie, ale powietrza jest tyle ile powinno? (czasem zapominamy o tym) na zbierznosci powiedza Ci przyczyne, jak masz cos nie tak z podluznica czy inne defakty zawieszenia to wszystko laserami wykryja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 koszt okolo 40zl czas 30 minut że co?? 40zł?? ja buliłem 150.... :029: ceny macie jedwabiste w Częstochowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 koszt okolo 40zl czas 30 minut że co?? 40zł?? ja buliłem 150.... :029: ceny macie jedwabiste w Częstochowie. W paru watkach przewijaly sie kwoty kolo tego, musiales miec cos namieszane i duzo roboty z tym bylo lub... naciagacze jacys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kondeknissan Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Powietrza po tyle samo... Podłużnica nie była złamana...była wygięta i potem chyba podspawana...jakoś tak mówił. A spaw leży przed przednim kołem doś znacznie...czyli powiedział - na zawieszenie wpływu brak. Dobrze powiedział? (nie licząc jakiegoś tam np zgiętego wahacza... co ewentualnie wymienie...?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Co do cen to dużo osób myli zbieżność i geometrię. :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 kondeknissan, nie wiem co masz za samochód, ja miałem cos takiego w twingo, padł czujnik konta skrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Dziwne to, bo nieraz jedzie ładnie a czasem usilnie mi skręca w lewo...O co może chodzić?? Mogą być do kitu opony. Przenień je zobaczysz czy też tak będziesz miał (prawą na lewą stronę a lewą na prawą) [ Dodano: Sro 14 Lis, 2007 11:41 ] Co do cen to dużo osób myli zbieżność i geometrię. :diabel2: Na przykład ja. Ale jak byłem ostatnio na zbierzności to ustawiali też kąt wyprzedzania i jeszcze jakiś i płaciłem 35zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 musiales miec cos namieszane i duzo roboty z tym bylo lub... naciagacze jacys. Roboty praktycznie w ogóle nie było, stałem obok. Widać, ceny warszawskie + drogi warsztat (ul. Sarabandy). Nie szukałem zbyt długo bo była sobota i spieszyło mi się. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raflo Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Ja jestem umówiony na piątek na ustawianie zbieżności. Cała impreza ma kosztować 120 (obie osie). faktycznie te 40 pln to jakoś tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi