Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dziwne ściąganie w lewo

Gość kondeknissan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kondeknissan

Witam,

Mam następujący problem:

W pozycji jazdy na wprost kierownica jest lekko przekrzywiona w lewo. Samochodu jako tako nie ściąga, ale kierownica ma wyraźną tendencję na nawet małej nierówności do lekkiego skręcania się w lewo i wtedy zaczyna ściągać. Tak jakby...hmm są pewne opory, które pozwalają kiere ustawić an jazdę na wprost (wtedy też jest lekko przekrzywiona) ale na nierózwnościach ona sama się skręca bardziej w lewo ( minimalnie ) i zaczyna ściągać. Mało tego...na większych nierównościach poprzecznych, np przed światłami są takie dołeczki wystane w lato przez autka skręca się nawet bardziej niż opisywałem wcześniej. O kilka dobrych stopni. Co dołek to kiera w lewo i tak kilka razy i zanim stane, jakbym nic nie robił juz by nabrał wyraźnego promienia skrętu...Luzuw w zawieszeniu mechanior (badając łomem) nie wychwycił, a podłużnica była spawana, ale przed przednim kołem, wiec twierdzi że to nie ma wpływu. Dziwne to, bo nieraz jedzie ładnie a czasem usilnie mi skręca w lewo...O co może chodzić??

Ustawiales zbierznosc? (koszt okolo 40zl czas 30 minut)

Glupie pytanie, ale powietrza jest tyle ile powinno? (czasem zapominamy o tym)

na zbierznosci powiedza Ci przyczyne, jak masz cos nie tak z podluznica czy inne defakty zawieszenia to wszystko laserami wykryja.

koszt okolo 40zl czas 30 minut

że co?? 40zł?? ja buliłem 150.... :029: ceny macie jedwabiste w Częstochowie.

W paru watkach przewijaly sie kwoty kolo tego, musiales miec cos namieszane i duzo roboty z tym bylo lub... naciagacze jacys.

Gość kondeknissan

Powietrza po tyle samo...

Podłużnica nie była złamana...była wygięta i potem chyba podspawana...jakoś tak mówił. A spaw leży przed przednim kołem doś znacznie...czyli powiedział - na zawieszenie wpływu brak. Dobrze powiedział? (nie licząc jakiegoś tam np zgiętego wahacza... co ewentualnie wymienie...?)

Dziwne to, bo nieraz jedzie ładnie a czasem usilnie mi skręca w lewo...O co może chodzić??
Mogą być do kitu opony. Przenień je zobaczysz czy też tak będziesz miał (prawą na lewą stronę a lewą na prawą)

[ Dodano: Sro 14 Lis, 2007 11:41 ]

Co do cen to dużo osób myli zbieżność i geometrię. :diabel2:
Na przykład ja. Ale jak byłem ostatnio na zbierzności to ustawiali też kąt wyprzedzania i jeszcze jakiś i płaciłem 35zł

musiales miec cos namieszane i duzo roboty z tym bylo lub... naciagacze jacys.

Roboty praktycznie w ogóle nie było, stałem obok. Widać, ceny warszawskie + drogi warsztat (ul. Sarabandy). Nie szukałem zbyt długo bo była sobota i spieszyło mi się.

pzdr