Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] [K10] klakson nie dziala :(

Gość bartek__dg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartek__dg

Witam mam taki problem w K10 nie dziala mi klakson wczesniej dzialal czasami a teraz wcale czy jest gdzies jakis osobny bezpiecznik czy cos co moze byc przyczyna tego ze nie dziala.Prosze o pomoc z gory dziekuje ;) pozdrawiam ;)

To może być kilka przyczyn najmniej prawdopodobny jest bezpiecznik, otwórz maske i sprawdź kabelek podłączony do klaksona może być zaśniedziały i nie styka dobrze. Albo musisz rozebrać kierownice i sprawdzić czy tam nie ma jakiegoś brudu który utrudnia włączenie klaksona , u mnie w k11 też był taki problem i u kuzyna w tico również wystarczyło poruszać kabelkiem przy klaksonie i działa. :)

• 4 miesiące temu...
Gość Biała Strzała

Prawdopodobnie jest to tylko bezpiecznik. Gdy kupiłem samochód zdziwiłem się że nie mam klaksona ale po wymianie bezpiecznika wszystko było OK.

• 4 tygodnie później...

Witajcie.

Mam sprawę dotyczącą klaksonu w K10..

1. podczas wizyty u mechanika po małym crashu "specjalisci" tak wszystko naprawili że ostatnio sie zorientowałem ze nie mam sygnału dzwiękowego. Na początku myslałem ze to bezpiecznik ale po otwarciu maski klaksona nie zlokalizowałem :zdziw:

2. Mam prośbe o zamieszczenie zdjeć , gdzie ma ten klakson być przymocowany i pod który kabelek ma być podłączony. Wtedy kupie nowy, połącze gdzie trzeba i gotowe. :D

A co do zakładu mechaniki pojazdowej to bez komentarza :028: .

Pozdrawiam

mc

Klakson w K10 jest zlokalizowany po przednimi lampami za zderzakiem i przed nadkolem. Dojście jest po odkręceniu zderzaka lub nadkola. Lepiej odkręcić nadkole szybciej choć dostęp trochę ograniczony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...