Gość bartek__dg Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam mam taki problem w K10 nie dziala mi klakson wczesniej dzialal czasami a teraz wcale czy jest gdzies jakis osobny bezpiecznik czy cos co moze byc przyczyna tego ze nie dziala.Prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 To może być kilka przyczyn najmniej prawdopodobny jest bezpiecznik, otwórz maske i sprawdź kabelek podłączony do klaksona może być zaśniedziały i nie styka dobrze. Albo musisz rozebrać kierownice i sprawdzić czy tam nie ma jakiegoś brudu który utrudnia włączenie klaksona , u mnie w k11 też był taki problem i u kuzyna w tico również wystarczyło poruszać kabelkiem przy klaksonie i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek__dg Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 oki dzieki sparwdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Biała Strzała Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Prawdopodobnie jest to tylko bezpiecznik. Gdy kupiłem samochód zdziwiłem się że nie mam klaksona ale po wymianie bezpiecznika wszystko było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witajcie. Mam sprawę dotyczącą klaksonu w K10.. 1. podczas wizyty u mechanika po małym crashu "specjalisci" tak wszystko naprawili że ostatnio sie zorientowałem ze nie mam sygnału dzwiękowego. Na początku myslałem ze to bezpiecznik ale po otwarciu maski klaksona nie zlokalizowałem :zdziw: 2. Mam prośbe o zamieszczenie zdjeć , gdzie ma ten klakson być przymocowany i pod który kabelek ma być podłączony. Wtedy kupie nowy, połącze gdzie trzeba i gotowe. A co do zakładu mechaniki pojazdowej to bez komentarza :028: . Pozdrawiam mc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Klakson w K10 jest zlokalizowany po przednimi lampami za zderzakiem i przed nadkolem. Dojście jest po odkręceniu zderzaka lub nadkola. Lepiej odkręcić nadkole szybciej choć dostęp trochę ograniczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.