Gość michalmg Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam!!! Mam pytanko, mam nissana sunny 1,4LX+LPG i mam taki problem, po zatankowaniu gazu (nie ważne na jakich stacjach - statoil, orlen i inne) gaśnie mi silnik na jałowym biegu, po przejechaniu kilku km problem znika, proszę o poradę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 odpalaj na benzynie. na gaz przechodz dopiero jak sie silnik rozgrzeje. szczegolnie w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalmg Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 odpalaj na benzynie. na gaz przechodz dopiero jak sie silnik rozgrzeje. szczegolnie w zimie. ok, ale problem pojawia się jak jest rozgrzany silnik, temperatura ok 90 stopni a on po zatankowaniu gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 jaka instalacja ? wtrysk czy gaznikowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalmg Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 jaka instalacja ? wtrysk czy gaznikowa ? gaźnik, 1,4LX rok 1992, wymieniona membrana i filtr gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 a jak dlugo masz te instalacje ?? ... byc moze reduktor juz wola o pomoc :/ ew. na poczatku masz za duze cisnienie gazu przy wyzszej temp i auto sie poprostu dusi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalmg Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 a jak dlugo masz te instalacje ?? ... byc moze reduktor juz wola o pomoc :/ ew. na poczatku masz za duze cisnienie gazu przy wyzszej temp i auto sie poprostu dusi .. samochód kupiłem w maju tego roku od kolesia który nie za bardzo wiedział o co chodzi tylko jeździł, jak drogi może być taki reduktor?? czy opisany wyżej problem rozwiąże sam czy muszę jechać do gazownika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Gazownika nie zaszkodzi odwiedzic, wkoncu od tego jest tylko nie wybierz sie do jakiegos pasiarza co wezmie od Ciebie stowke i powie "panie za***iscie jest wszystko" ... reduktory sa w roznych cenach ... zalezy jakie cisnienie i jaka firma ... Ja obecnie mam Tomasetto i jestem zadowolony bo nie ma problemow z brakiem kopa popatrz na alledrogo Wywiedz sie o dobrego gazownika u Ciebie w miasteczku i smigaj To co akurat opisales to calkiem mozliwe ze reduktor choc jak mowisz ze tylko po zatankowaniu full butli tak sie dzieje to tez moze byc za duze cisnienie jak pisalem ... A sprawdzales kiedys czy po takim tankowaniu po ostygnieciu silkika tez sa takie sceny ?? Ja daniej mialem kadeta zagazowanego to mialem cos podobnego jak sie zagrzal ale np w trakcie jazdy wrzucialem na luz a na obrotku 0 i na desce dyskoteka na kontrolkach;) Okazalo sie poprostu ze bral lewe powietrze i do reduktor zle byl jeszcze do tego ustawiony ale gazownik za przyslowiowe 2 dychy zrobil .... Wpadl mi jeszcze jeden pomysl Popros na stacji zeby ci zalali 2 Litry mniej ... oblicz mniej wiecej ile i zobacz co wtedy sie stanie .. Moze tez byc tak ze tankowany gaz w butli jest zimny .. dopiero po chwili sie ogrzewa i moze reduktor nie nadarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalmg Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Gazownika nie zaszkodzi odwiedzic, wkoncu od tego jest tylko nie wybierz sie do jakiegos pasiarza co wezmie od Ciebie stowke i powie "panie za***iscie jest wszystko" ... reduktory sa w roznych cenach ... zalezy jakie cisnienie i jaka firma ... Ja obecnie mam Tomasetto i jestem zadowolony bo nie ma problemow z brakiem kopa popatrz na alledrogo Wywiedz sie o dobrego gazownika u Ciebie w miasteczku i smigaj To co akurat opisales to calkiem mozliwe ze reduktor choc jak mowisz ze tylko po zatankowaniu full butli tak sie dzieje to tez moze byc za duze cisnienie jak pisalem ... A sprawdzales kiedys czy po takim tankowaniu po ostygnieciu silkika tez sa takie sceny ?? Ja daniej mialem kadeta zagazowanego to mialem cos podobnego jak sie zagrzal ale np w trakcie jazdy wrzucialem na luz a na obrotku 0 i na desce dyskoteka na kontrolkach;) Okazalo sie poprostu ze bral lewe powietrze i do reduktor zle byl jeszcze do tego ustawiony ale gazownik za przyslowiowe 2 dychy zrobil .... tak, czy tak jadę do gazownika dzięki kolego za rady :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 No problemo BTW daj znac jak wrocisz co sie podzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi