Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Almera 2.2DCI -na co zrócić uwagę

Gość lukaszk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

odłóż odrazu 4-5 tyś na regenerację pompy wytryskowej i kilku rzeczy z tym związanych :D

Tzn. ten model tak ma, czy z takim przebiegiem pompa musi być zużyta.

A i czy na stacji diagnostycznej wykryją stan pompy wtryskowej?

Nawet nie wiadomo czy to jest DCi czy Di, moc podana 120KM, a takiej wersji nie było.

Podobno z tego co rozmawiałem przez telefon z właścicielem jest to wersja DCI produkowana przed współpracą Nissana z Renaultem, ale ręki odciąć sobie bym nie dał.

ile km robisz rocznie? jak ok 15tyś to kup sobie jakąś benzynkę chyba że masz już odłożone 5tyś na naprawę :D swoją droga żaden serwis nie wykryje końca pompy...

sprawdź po nr VIN w serwisie Nissana jak jest z tą wersją dci czy di nie słuchaj co plecie sprzedawca tylko sprawdzaj w serwisach jeśli jest to dci to spuść trochę paliwa z filtra i zobacz czy nie ma w nim srebrnych opiłków jak są to go sobie odpuść bo układu dci są bardzo drogie :027: miałem clio dci i jestem szczęśliwy że się go pozbyłem :P niech dobry mechanik posłucha pracy rozrządu czy łańcuch nie jest do wymiany

dci ma chyba 136 KM a di 110

mam identyczną jak ta na fotkach

powodzenia

Dzięki za informację,wydaje mi się, że skoro 110Km to mamy do czynienia DI znalazłem dodatkowy opis tego samochodu w Necie:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3732593

Czy ktoś ma doświadczenie z Lubelskim ASO?

[ Dodano: Czw 15 Lis, 2007 22:21 ]

Przeczytałem na http://pl.wikipedia.org/wiki/Nissan_Almera i silnik 2.2Dci wprowadzono przy współpracy z Renaultem dopiero w wersji z 2003roku, ta wersja z 2001roku jest chyba rozwiązaniem Nissana a to zgodnie z opisem wersja 110Km a tym samym DI, choc dalej nie wiem na czym polega różnica (oprócz róznicy w Km)

W życiu tyle za takiego cholernie głośnego, mułowatego, wiele pijącego i z ogromną turbo dziurą klekota bym nie dał :D

Szkoda że w tych almerach nie było 1,9 Tdiz VW group, całkiem sympatyczny wóz by był...

W życiu tyle za takiego cholernie głośnego, mułowatego, wiele pijącego i z ogromną turbo dziurą klekota bym nie dał :D

Szkoda że w tych almerach nie było 1,9 Tdiz VW group, całkiem sympatyczny wóz by był...

Heh no to teraz to już mam mętlik w głowie :/

Z awariami dwumasówki

Jest na to rada uzywane kolo zamachowe z silnika 1Z z golfów III czy audi 80 do tego sprzęgło z VR6 i możemy podkręcać naszego TDika do 250KM i 450Nm (bezpieczna wartość podkręcenia seryjnego 90Konnego TDi) nie bacząc na napęd :D

W Primerze P12 z roku 2004 jaki jest silnik disela ??

Głośny jak cholera do tego chodzi jak traktor dokładnie tak samo jak w almerach...

Chyba to nie może być Dci ??