Gość CichyBart Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 ulala, u mnie są wielosezonowe... chyba muszę pomyśleć nad oponkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 ulala, u mnie są wielosezonowe... chyba muszę pomyśleć nad oponkami... Wiesz wielosezonowe ktoś kiedyś określił trafnie tak jak są do wszystkiego to znaczy że są do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 coś mi koło biło z przodu... byłem na wyważeniu i ;/ jedna z opon zachowuje się jak "ósemka" w kole od roweru... opony tylne... ;/ a raczej to, co z nich zostało... $ kluczowa, dalekich tras nie robię, prędkości max 140km/h (no, na autostradach do 160km/h) więc zamierzam opony z przodu przerzucić na tył i kupić Dębice wielosezonowe (153zł/sztuka) na przód... wszystko wielosezonowe oczywiście... $ jest kluczowa... co Wy na to? Pozdrawiam [ Dodano: Pią 23 Maj, 2008 00:26 ] I padło na... hmm.. bierznik w jednej oponie z przodu jest b. nierówny (w sensie zachowuje się jak "ósemka" w kole od roweru... ;/). Więc: 1) kupuję 2 oponki (http://opony.pl/opony.asp?oid=99738&rodzaj=1 lub http://opony.pl/opony.asp?oid=100833&rodzaj=1) na przód, a z przodu (z tą "ósemką") przerzucam na tył 2) kupuję 4 oponki http://opony.pl/opony.asp?oid=99379&rodzaj=1 ktoś coś napisze? kupuję dziś (piątek...). ps: od razu wyważyć po założeniu? czy jak to się robi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milator Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Moze nie bedzie to najbardziej naukowe, ale ma byc skuteczne. Z posiadanej przezemnie wiedzy na temat fizyki i chemi (taka smutna praca), porownanie opon zimowych i letnich ma sie jak porownywanie mlotka gumowego i stalowego. Oczywiscie mozna jezdzic na zimowkach latem, tylko czy warto. Jezeli masz jeszcze wachania to wez gumowy mlotek, deske i gwozdzia, sprawdz gdzie tu jest sens i logika. Aha na Tweoim miejscu zmienilbym oponiarza zanim doradzi Ci jakies lepsze pomysly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wielu kierowców jeżdzi na zużytych zimówkach latem chyba tylko ze względu na głupotę,albo żle postrzeganą oszczędność.Wiadomo od dawna,że skład chemiczny mieszanki gumowej opony letniej jest całkowicie inny niż zimowej tak więc ci co próbują dorzynać te zimówki latem robią to na własną odpowiedzialność,tylko zapominają o tym,że te kilka metrów czasami ratuje życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 byłem a Austrii na wielosezonach GoodYear Vector 5+ na przedniej osi, te same, tylko trochę zdarte już na tylnej. Jazda niezła nawet cicho się jechało w miarę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi