Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

K10 - coś brzęczy w silniku Help!

Gość nitrox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem (szczęśliwym?) posiadaczem micry k10. Generalnie auto sprawuje sie nieźle, a jeszcze bardziej cieszący jest fakt że zbliża się zima i zakręty ;)

Mam niestety mały problem, w wakacje kiedy były upały miałem spory problem bo uszczelka pod głowicą mi poszła, ogólnie w chłodnicy była zawiesina oleju, stało to się nagle, jechałem i coś zaczęło mi strasznie hałasować w silniku (jakby śruby brzęczały lub miały luzy ale bardzo głośne). Wtedy zorientowałem się że mam prawie na maxa wskazówkę temperatury silnika - czujnik od chłodnicy nie zadziałał a że było bardzo gorąco do tego stałem w korkach to miałem przygodę.

Dziś, jechałem do szkoły, także w korkach (moja kochana Warszawa). Mam chyba wszystko przygotowane na zimę, ale stojąc w korkach znów usłyszałem brzęczenie :( Dzieje się to tylko wtedy gdy mam wskazówkę temperatury w połowie i załącza się chłodnica. Mogę jeszcze dodać że ten hałas słychać tylko na niskich obrotach. Samochód ogólnie jeździ i wszystko jest ok, ale martwię się, że w dłuższej trasie mogę mieć znów niespodziankę.

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc w ocenie co się może dziać?

Bardzo proszę o rady, ja niestety jestem grafikiem komputerowym i do mechaniki mi niestety daleko żebym sam sobie poradził, a nie chcę dać samochodu na warsztat żeby mi ściemniali i gówno zrobili za przeproszeniem..

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy mikrusów..

mY_(-.-)_Ym

załącza się chłodnica

Chłodnica się nie załącza :) Załączyć to się może wiatrak na chłodnicy lub otworzyć się może termostat. Ale to tak na przyszłość.

Co do twojego problemu to nie pomogę.

Sory za OT

pzdr

Hmm a zobacz czy jak Ci sie zalacza wiatrak, to czy on o cos nie ociera.. w swojej K10-tce tak mialem na poczatku... poprawilem to i wiatrak smigal cicho...

sprawdz.. moze akurat to sie okaze Twoim problemem

Na pewno nie chodzi o wiatrak bo to na niskich obrotach kiedy daje gazu słychać jak silnik głośniej chodzi, gośc mowil ze to zawory, to slychac jakby mial sie silnik rozpasc.. :(

ja mialem podobny problem , o dziwo przyczyną byl tłumik ktury na niskich obrotach wpadal w rezonans i dotykał styłu amortyzatora i tłukło tak ze myslalem ze cos w silniku tlucze, sprawdz czy wieszka tlumika sie nie urwal :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...