Gość 911 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie dziala mi silniczek spryskiwaczy! Wycieraczki chodzą normalnie a kiedy pociągnę dzwignie do siebie slyszę że nie wlącza się silniczek. Zastanawiam sięczy może jest to kwestia jakiegoś bezpiecznika? A może sam silniczek się zepsul? Czy ktoś z Was mial podobny problem? Jak to sprawdzić i naprawić? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Po pierwsze, sprawdz bezpieczniki - moze tylko ktorys jest spalony. Po drugie - sprawdz polaczenie elektyczne silniczka spryskiwacza - moze tylko kable sie rozlaczyly. Jezeli polaczenie elektryczne jest ok, musisz sprawdzic silniczek . Silniczek spryskiwaczy znajduje sie pod zbiorniczkiem plynu. Aby sie do niego dostac, musisz zdemontowac oslony przeciwblotne w nadkolu. Nastepnie sprawdz silniczek metoda na"ktotko" - czyli podepnij go instalacji 12V i sprawdz czy dziala. Jezeli nie, czeka Cie niestety wydatek na zakup nowego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nastepnie sprawdz silniczek metoda na"ktotko" - czyli podepnij go instalacji 12V i sprawdz czy dziala.Ja bym zamiast tego podpiął do instalacji żarówkę 12V zamiast silniczka i włączył spryskiwacz... jak nie zaświeci to instalacja, jak zaświeci, to jednak silniczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Po pierwsze, sprawdz bezpieczniki - moze tylko ktorys jest spalony. powyjmuj bezpieczniki bo mogly po prostu zasniedziec, mialem kiedys taki przypadek w mercu, a pol auta chcieli wymieniac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie dziala mi silniczek spryskiwaczy! Wycieraczki chodzą normalnie a kiedy pociągnę dzwignie do siebie slyszę że nie wlącza się silniczek. A ja miałem dziś podobną sytuację tylko, że chwilowo. Zapomniałem ,że mam jeszcze letni płyn do spryskiwaczy i jak odpaliłem auto po nocy to po pociągnięciu dźwigni nie włączył się nawet silniczek od pompki (po prostu zamarzł), w miarę wydzielania większej ilości ciepła przez silnik, pompka zaczęła pracować...A jak jest u Ciebie :?: . Pompka nie pracuje tylko jak są mrozy, czy całkowicie odmówiła posłuszeństwa :?: ...bo nie napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 silniczek panowie można rozebrac...nie trzeba kupować nowego rozdziela sie część obudowy dłutkiem dość mocno trzeba walnąć.... (odchodzi kopułka gdzie podpieta jest wtyczka) pod nią jest osłona silniczka trzeba odgiąć blachy obudowy z dwóch stron i mamy wirnik w środku pod nią mi pękła szczotka...dorobiona złożone i działa a nie wiem czy tak pasują silniczki od opla mazdy vw i innych szukałem i nie bardzo... i tak 3 dychy w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudi78 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ja mam nissana z 97 i silniczek + pompka to jedna plastykowa całość co gorsza nie da się kupić nowego lub zamiennika, a na allegro kolesie za używany chcą 60 zł jednak jest rozwiązanie, które właśnie zainstalowałem i przetestowałem 15 zł na allegro trzeba kupić POMPKA SPRYSKIWACZA SZYBY VW OPEL ASTRA GOLF INNE, cena 15 zł + wysyłka pozdro (zdjęcie ukradłem z allegro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Do nissana sunny pasuje z Tico za 25 zet moze do Micry też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.