Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] spalanie micry k11 na gazie

Gość bezi

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam sobie kupić nissana micre k11 z silnikiem 1.0 z instalacją LPG. Dlatego zwracam sie z prośbą użytkowników takich samochód jakie mają średnie spalanie w swych autkach. Pozdrawiam mam nadzieje że już niedługo zostanę szczęśliwym posiadaczem nissana micry

1.3 .. srednie 8 litrow przy 100 km..jak jade szybciej 9-10 jak wolniej czasem nawet 7,5... z 1.0 bedziesz mial roznice od moich wyników jakies 0,5-1 litr na 100. Wyniki podane dla dobrzed wyregulowanej instalacji (sprawne filtry powietrza, PCV,gazu, swiece, przewody WN itp ) :)

Moja spala 9 literków gazu na co składa się moja cieżka noga + krótkie odcinki ( praktycznie z pracy i do pracy po ok 6 km w jedną strone)..a i pewnie to że automat też robi swoje.. ;)

pozdrawiam

A jakie może byś spalanie w cyklu mieszanym, bo samochód ma służyć do dojazdów na uczelnie ok 30km z czego 25 km to trasa A11. Aha no i jak ma sie spalanie do liczby przewożonych pasażerów (czytaj czy dane przez Was podane dotyczą spalania uwzględniające tylko kierowce)?

ja dałem za używkę koło 1000zł i do dzisiaj sprawuje się dobrze, a co do cyklu mieszanego to koło 9 litrów. Palić będzie więcej tylko w tych momentach, gdzie rozpędzasz auto, potem jak bedziesz miał stałą prędkość, nie powinno o wiele za duzo spalać. Ale ogólnie moja statystyka jest na 2 góra 3 osoby

1. Jaką masz instalację, bo jak 3gen (z silnikiem krokowym) to będzie Ci palić więcej niż 4 gen (sekwencja)

2. Ja założyłem Staga200 (za 2000-butla używka) i spalanie mam na poziomie wysokich 7 litrów, po przejechaniu ok 700km śednie spalanie 7,75l

Moja jazda wygląda tak: 70%trasa (90-100km/h) 30% miasto (90-100 km/h ale na trójce :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...