Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Nowy rozrząd SR20DE

Gość niebieski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar wymienic rozrząd w moim N14 GTI. Chce zapytac czy lepiej wymienic to w serwisie czy u normalnego mechanika ? Czy czesci z serwisu są inne niz te dostępne w sklepach ??? Dzięki za wszelkie info

Jeśli chodzi o prowadnice to nie spotkałem się z zamiennikami, na pewno zębatki i łancuch wystepuje jako zamiennik...

Chodzi mi bardziej o wytrzymałosc tych elementów (rozrząd robiony w serwisie czy w zwykły warsztacie). Przymierzam sie do twojego turbo modu :) wiec rozrząd i pewnie nowe panewki.

[ Dodano: Sob 17 Lis, 2007 23:20 ]

To prawda ze łańcuch jest z tytanu ?? bo w sklepie kosztuje miedzy 25-35 zł (wiec chyba nie), napinacz 140 zl, i prowadnice 140zl

Pracuje w sklepie nissana i jak ostatnio wyceniałem rozrząd oryginalny do sr20 wyszło mi 3500zł zamieników nie mam w ofercie ale wolał bym pewna uzykwke niz zamiennik

Przed turbo wymień najlepiej pierścienie tłokowe i panewki korbowodowe w rozrządzie to tylko bym wymienił napinacz...

Tłoki przy tej okazji warto by było zastosować ze 116 albo 130konnej primery - odprężyły by Ciebie do 9,5:1.

Nooo...jego to na pewno :D :D :D

heheee, dobre dobre :D

Był kiedyś na otomoto czerwony uturbiony GTI. Coobcio go dobrze zna. Podobno na streetach pod maximusem dymał wszystko co jeździło :)

[ Dodano: Nie 18 Lis, 2007 16:06 ]

Dołącze sie do pytania o rozrząd. Jak sprawdzić stan łańcucha? Pomierzyć odległość oczek? Jaki jest graniczny wymiar może ktoś wie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...