Gość vad_marv Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 witamz1 moze ktos mi podpowie co jest? prawa lampa w moim b12 nieswiecilo swiatlo poruszałem przekaznikami zaczelo swiecic mijania ale nie ma drogowego w lewej jest ok. czasami na krotkich zaswieca mi sie kontrolka swiatel drogowych ale zachwile gasnie to chyba o bo jak sie ona zaswieca prawdopodobnie gasnie i swiatlo mijania w tym czasie w prawej lampie.brakuje mi rownierz pradu w zapalniczce i raczej niedziala regulacja swiateł i halogeny chodz nie wiem czy kiedys działaly u mnie odpoczatku sa z tym pradem problemy i moze wkoncu ktos podpowie jak go zlikwidowac i by wszystko zaczelo dzialac jak nalerzy.narazie dzieki czekam na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marko13 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 pierwsze co sprawdz to połaczenia na stykach moze ci zasniedzialy u mnie to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 dzieki sprubuje moze to pomoze bo wyjecie i lozenie przekaznikow uruchomilo swiatło mijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 zieki sprubuje moze to pomoze bo wyjecie i lozenie przekaznikow uruchomilo swiatło mijania Połączenia kostek przy żarówkach mogą nie stykać --zaśniedziały etc.. u mnie mam kostki nowe bo stare z tego braku styku stopiły się. z przekaźnikami to samo brak połączenia. Wszystko posprawdzaj, wyczyść psik contactem ewentualnie wymień na nowe. Co do nie działającej zapalniczki to -sprawdź bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karlos-B12 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 U mnie. Nie działają halogeny i jak przełanczam na długie to nie mam ich wcale albo świeci prawe lub lewe czasem oba. Jak poruszam na zmianę dźwignią zmiany świateł długie-krótkie-mignięcie. To zaskoczą długie. myślę że to pod kierownicą coś się dzieje albo przekażniki, chyba te nad bezpiecznikami. Muszę tam zajrzeć, Ale chwilowo nie mam czasu(praca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Karlos-B12, no moze i racja tam zajzec ale wes i wes sie do tego zabiez jak tam dostep ehh a korci mnie od dawna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 ja mam obecnie problem taki że lewe światło przednie mi nie świeci, czasem zaświeci ale ogólnie lipa. Żarówka dobra, zapalniczka mi też nie działa a bezpieczniki mam wszystkie ok. Te roczniki tak mają poprostu :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 witam.no i tak z tymi swiatłami to chyba i te roczniki tak maja halogeny jak nieswiecily tak nie swieca .wszystkie styki przejzałem zdaje sie ok.swiatełko mijania zaczelo działac ok ale drogowe ni diabla.no wiec posunołem sie do srodka zapobiegawczego ewentualnych przykrosci kontroli drogowej i zmostkowalem dwa swiatła drogowe tak wiec połaczyłem prawe długie z lewym i narazie tak jest.ale tak nebede jezdził msi grac,wiec jakiegos dobrego elektryka musze odwiedzic .narazie czuleczko jak bede wiedzial co mu dolegalo dam znac wam .czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 W B12/N13 problem ze znikającymi drogowymi to dość częśta przypadłość. Odpowiedzialny za to jest przełącznik zespolony przy kierownicy (wypalają się i śniedzieją styki odpowiedzialne za załączanie "długich"). Rada: najlepiej wymienić a dla zawziętych delikatnie rozebrać (uwaga na mechanizm "odbijania" kierunków), przeczyścić i można delikatnie podoginać ramiona tych styków. U mnie pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 U mnie. Nie działają halogeny i jak przełanczam na długie to nie mam ich wcale albo świeci prawe lub lewe czasem oba. Jak poruszam na zmianę dźwignią zmiany świateł długie-krótkie-mignięcie. To zaskoczą długie. myślę że to pod kierownicą coś się dzieje albo przekażniki, U mnie to samo. Długie szaleją. Raz zapala sie prawe, innym razem lewe, jeszcze innym pala sie oba albo wogle sie nie pala. Mijania i postojowe są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 mi długie świecą, brak światła drogowego,lewego ale długi w tej lampie świeci, czasem zapali sie normalne światło, ale to czasem, wiec gdzies coś nie styka chyba. Jak ktoś chce przełączniki przy kierownicy lub inne duperele to pisać, mam dużo cześci z rozbiórki i w dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 zieki sprubuje moze to pomoze bo wyjecie i lozenie przekaznikow uruchomilo swiatło mijania haha co do tych kostek miales racje ledwo je posciagalem nomwalnie wegel . tak z wiezchu niebardzo bylo widac wady a po rozebraniu łoj... dzieji supernissanb12 .masz u mnie punkcik Połączenia kostek przy żarówkach mogą nie stykać --zaśniedziały etc.. u mnie mam kostki nowe bo stare z tego braku styku stopiły się. z przekaźnikami to samo brak połączenia. Wszystko posprawdzaj, wyczyść psik contactem ewentualnie wymień na nowe. Co do nie działającej zapalniczki to -sprawdź bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirage Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Mam podobny problem. Tydzien temu robilo sie co jakis czas a teraz za kazdym razem. Mianowicie jadac na swiatlach mijania pali sie kontrolka swiatel dorgowych i swieci sie tylko prawe mijania. Przelaczajac na drogowe nie pala sie wogole. Mam nadzieje ze przeczyszczenie stykow pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Mam podobny problem. Tydzien temu robilo sie co jakis czas a teraz za kazdym razem. Mianowicie jadac na swiatlach mijania pali sie kontrolka swiatel dorgowych i swieci sie tylko prawe mijania. Przelaczajac na drogowe nie pala sie wogole. Mam nadzieje ze przeczyszczenie stykow pomoze. albo gdzieś Ci nie styka, ja miałem tak samo. Nie łączył mi styk przy żarówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodzu101 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 preparacik do czyszczenia styków i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzykrzy1 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 witam.problem ze stykami przy lampie rowniez mialem ale szybko sie go pozbylem.wywalilem kostki i mam nowe lecz nadal nie swiecilo ani drogowe ani mijania.spialem je z lewa lampa i dziala jak zloto.trzeba sobie jakos radzic.podejrzewam ze gdzies sie przepalily kable a nie mam mozliwosci zlokalizowania tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 witam.problem ze stykami przy lampie rowniez mialem ale szybko sie go pozbylem.wywalilem kostki i mam nowe lecz nadal nie swiecilo ani drogowe ani mijania.spialem je z lewa lampa i dziala jak zloto.trzeba sobie jakos radzic.podejrzewam ze gdzies sie przepalily kable a nie mam mozliwosci zlokalizowania tego A przeczytałeś mój post parę postów wyżej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 nie lacz na krotko z lewa lampa po pierwsze to nie polonez i srednica przewodow dobrana jest do obciazenia i moga sie grzac nie mowiac juz o styku w przelaczniku, najlepiej rozebrac i podoginac styki, warto przy okazji przesmarowac co nieco Przechodzilem ta chorobe i po dogieciu stykow problem zniknal, jest tylko sporo zabawy przy rozbieraniu bo trzeba na skladniki proste, ktos juz wyzej to napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzykrzy1 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 czytalem Twoj post ale u mnie z tego co rozumiem jest troche inny problem bo zniknely oba swiatla zarowno drogowe jak i mijania a astalo sie to po lekkiej kolizji wiec nie podejrzewam przelacznika ale sprawdze.dzieki.moze polozez to nie jest ale jezdze z tym juz 7 miesiecy i jest gites nawet jakos swiatla lepiej swieca ale mam zamiar to sprawdzic jak dostane weny p.s.kable dobralem o tej samej srednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Ech Zabrałem się w końcu za te światła drogowe bo przestały się wogole się włączac i jesień się zbliża, wiec są często potrzebne. wyjąłm cały przełącznik, znalazłem styki które są winne za niewłączanie drogowych. Wyczyściłem papierem ściernym. Sprawdzenie przed zamontowaniem - działa ok. Po złożeniu wszystkiego jedno światło się znowu nie włącza, a po dwóch dniach trace drugie. Jest jakiś dobry sposób (może preparat) aby sprawić zeby te styki niezawodnie działaly przez dłuższy czas??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Luke 11.Owszem sa preparaty do styków i elektroniki,dostaniesz w karzdym CPN jakies 7 zeta.Nie obiecuje ze pomoze może bedziesz musial powtórzyć zabieg ze stykami ja rozbieralem 2 razy i narazie jest ok,psikam tez od czasu do czasu po kostkach i wszelkich polaczeniach elektrycznych tak dla konserwacji.Sprawdz dokladnie jeszcze kostki na żarówkach moze sa zapieczone i wymień je,u mnie na oko bly ładne ale po próbie rozlączenia posypaly sie jak popioł.pozdro i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi