Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] sportowy tłumik ale jaki??

Gość Witek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SimonWarka

Ha ha - wiadomo już dlaczego taka, a nie inna nazwa tego Szklarza :P

Takie wydechy to tylko bajer estetyczny i poprawiający dźwiek/głos :?: Bo chyba w osiągach róznicy nie odczujemy - czy jednak się mylę :?: :!!:

SimonWarka, trudno powiedzieć, co z osiągami, ale przez wymiane samego wydechu nie doda ci to 20 koni :D zależy co ma w środku i z jaką prędkością są wyrzucane spaliny na zewnątrz przez tlumik.

A może to:

-> http://www.tuningbaja.pl/product/2292.html

Jak szaleć to szaleć... :D :D :D

Ja bym się jednak bał, że na wolnym powietrzu z braku innych szyb pójdą te w aucie...
Takie wydechy to tylko bajer estetyczny i poprawiający dźwiek/głos :?: Bo chyba w osiągach róznicy nie odczujemy

Sam tłumik końcowy przy seryjnym wydechu z używanym katalizatorem, przerdzewiałymi osłonami wydechu, to tylko estetyka (no może pierwszy krok do zrobienia wydechu...).

Po obejrzeniu filmika od kolegi coyota wybiore tłumik upgradea. Będzie to raczej model inny niż kolega deklarował ze względu na to że nie chce wycinać aż tak dużej dziury w zderzaku. Może Jakiś model caliber np:

http://www.tuningo.net/index.php?11&ba...p;tt_products=9

dzięki za filmik coyot :D

Po obejrzeniu filmika od kolegi coyota wybiore tłumik upgradea. Będzie to raczej model inny niż kolega deklarował ze względu na to że nie chce wycinać aż tak dużej dziury w zderzaku. Może Jakiś model caliber np:

http://www.tuningo.net/in...1&tt_products=9

dzięki za filmik coyot

spoko ... ;]

tylko z tego co ja widze to ten tlumik co wybrales ma wieksza koncowke niz moj :P caliber ma 4,5" a u mnie jest 3,5" :P

zebym nie musial kazdemu z osobna wysylac to wrzuce filmik na youtube

• 5 miesięcy temu...

odgrzebuje kotleta. ja tam zalozylem przelot + przelozyli mi koncoweczke tlumika by ulter

coyot, ile placiles za wydech? masz kata wywalonego ? chcialbym tego posluchac.

coyot, myslalem ze bardziej pokrecisz micre bardziej chodzilo mi o cos takiego http://makurat.pl/ (ciekawy jestem opinii) wersja mp4 lepsza ale nagrywana telefonem wiec jakosc dzwieku bardzo srednia. zobaczy czy jakas ludzka wersja bedzie na aparacie filmow to cosik nagram :diabel2:

ja tam mam rurke na flanszach zamiast katalizatora koszt 70zl, i przelot z zamontowaniem, wywaleniem flansz montazowych tlumika (bo pozniej sie urwaly i bylo pelne WRC :diabel2: :diabel2: ), przespawaniem, i przespawaniem koncowki 230zl czyli 300 (czysta :P)

hamowana byla na 5tym biegu od mniejwiecej 1000 obr prawie do odcinki, w tedy jeszcze byl mod, bez dolotu wiec sam wydech :fuckyou2: :diabel: :diabel2: :diabel2: :diabel2:

Witam, przyłącze się do tematu, chciałbym zamontować w swojej Micrze K11 z 2000 roku, jakiś fajny tłumik końcowy, usiłuje znaleźć jakiś dedykowany ale niestety wybór jest praktycznie żaden. Dlatego prosiłbym o pomoc ,czy istnieje gotowy tłumik końcowy powiedzmy „sportowy”, który można bezproblemowo zamontować w Micrze bez skomplikowanych przeróbek.